Насловна Политика Демос: ВДТ да се позабави тврдњама да су Марковић и Вељовић чланови...

Демос: ВДТ да се позабави тврдњама да су Марковић и Вељовић чланови криминалне групе

0
ПОДИЈЕЛИ

У црногорском друштву десио се преседан да „инсајдер“ из безбједоносних служби, са високе позиције, јавно и директно оптужује носиоце највиших државних функција- потпредсједника Владе и шефа бироа за координацију свих служби безбједности Душка Марковића, као и секретара Вијећа за националну безбиједност Веселина Вељовића, да су припадници организоване криминалне групе, констатовано је у данашњем саопштењу ДЕМОС-а. 

logodemos

Они су позвали Врховног државног тужиоца да што хитније покрене поступак испитивања тачности наведених тврдњи.

У тренутку када црногорска власт улаже „ванредне“ напоре у правцу успјешног привођења крају преговарачких поглавља 23 и 24, долази до заплета да бивши високи полицијски функционер и бивши шеф одсјека за борбу против организованог криминала и корупције оптужује кључне политичке личности у Влади Црне Горе, задужене управо за реализацију преговора поменутих поглавља.

Поред јавно изговорених оптужби, бивши високи полицијски функционер тврди да посједује документа којим потрепљује своје тврдње, заведене у тужилаштву под редним бројем 194/09 из јануара 2013. године, као и документ из новембра 2012. године. Ово је преседан у црногорском друштву да „инсајдер“ из безбједоносних служби, са високе позиције, јавно и директно оптужује носиоце највиших државних функција“, казали су у Демосу.

Наглашавају да се наставак праксе афера у Црној Гори које немају свој правни епилог мора прекинути.

„Са овако директним и јавним „доказима“, црногорско тужилаштво, односно најпозванији у овом случају Врховни државни тужилац, мора покренути озбиљну истрагу у смислу потпуног расвјетљавања овог случаја и обавијестити у најхитнијем року укупну црногорску јавност, јер се ради о веома озбилним оптужбама које се могу протумачити и као потенцијални унутрашњи удар на националну безбиједност Црне Горе“, истичу у партији.

ДЕМОС апелује на Врховног државног тужиоца да што хитније покрене поступак испитивања тачности наведених тврдњи, а по завршетку тог дијела и да повуче конкретне потезе у циљу расвјетљавања читаве ситуације.

„Овакав случај је безбједоносно ризичан и захтјева што хитнију реакцију надлежних органа“, сматрају у Демосу.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here