Насловна Политика ДЕМОС, УРА, СДП: Обмањивање и спиновање јавности

ДЕМОС, УРА, СДП: Обмањивање и спиновање јавности

0
ПОДИЈЕЛИ

Координациони одбор Бијело Поље ДЕМОС, УРА и СДП демантовали су наводе које је данас објавила Побједа, да је двадесетак локалних функционера Демократског фронта из градова са сјевера Црне Горе добило понуду да у име тројке обављају функције у Управним одборима Јавних предузећа, који по Споразуму о слободним и фер изборима припадају опозицији.

Из опозиционе тројке су казали да је у Бијелом Пољу формиран Координациони одбор који ће бити задужен за праћење институционалне контроле и свих институционалних и ванинституционалних злоупотреба актуелне власти у изборне сврхе.

Додају да се у Координационом одбору налазе представници опозиционих политичких структура које учествују у процесу контроле: ДЕМОС, УРА и СДП. Формалне активности Координационог одбора су почеле и о свим активностима и закључцима јавност ће бити благовремено информисана.

„Нажалост повод нашег првог обраћања није у домену контроле и изборних злоупотреба, већ је ово обраћање нужан одговор на спиновање и манипулацију јавности од стране портала “ЦДМ“ који је пренио вијест штампаног листа “Побједа“ за чији извор информација је наведен ДФ“, казали су у овој опозиционој тројки.

Поводом овог текста у којем се говори о врбовању активиста ДФ-а за попуњавање мјеста по дубини, Координациони одбор политичких субјеката који врше контролу у Бијелом Пољу те наводе одбацује са индигнацијом.

„У тексту се наводи да је за контролу у Заводу за запошљавање на локалном нивоу именована особа која је претходно “врбована“ да се прикључи једној од три партије које учествују у контроли. О истинитости те тврдње најбоље говори чињеница да опозиција у Бијелом Пољу нема контролора у Заводу за запошљавање и да међу контролорима у Бијелом Пољу нема особе са иницијалима који су изашли у јавност. Наведене чињенице, које су лако провјерљиве, најбоље говоре о кредибилитету и озбиљности како извора тих информација тако и медија који су их пренијели“, поручили су они.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here