Насловна Друштво Демос тражи оставке полицијског руководства Црне Горе

Демос тражи оставке полицијског руководства Црне Горе

1
ПОДИЈЕЛИ

Док нас вишедеценијска власт, сада већ и са новим премијером, увјерава да се грађани у Црној Гори могу осјећати безбједно, свакодневница то демантује, што илуструје и синоћни криминални акт, у центру града, са стравичним посљедицама, саопштено је из Демоса.

„Иако Европска унија континуирано указује на лоше резултате борбе против организованог криминала, становници разних црногорских градова и без тих оцјена и сугестија, свакодневно томе свједоче. Истовремено је запањујуће да власт, упркос наведеном порасту криминала на црногорским улицама, константно потенцира и форсира друге теме као примарне, а посебно оне које дијеле грађане, без икакве јасне намјере да се томе супротстави“, наводи се у саопштењу.

У Демосу сматрају да је Извјесна „дубока криминализација најбољи израз неконтролисане власти“, а посебно акцентују ону која је концентрисана у Управи полиције, коју, како преносе, су имали прилике да виде и током трајања Владе изборног повјерења.

„Иако би у развијеним земљама, под оваквим околностима оставка руководиоца служби безбједности био очекиван чин, свједоци смо да полицијским функционерима, на челу са Славком Стојановићем, не пада на памет да поднесу било какаву одговорност за све учесталије криминалне обрачуне у земљи.Пошто сумњамо да постоји могућност да полицијски функционери направе отклон и раскину везе са све видљивијом криминалним миљеом у Црној Гори, позивамо их да поднесу оставке и дужност безбједности грађана предају у руке онима који умију, могу и што је кључно желе да стану на крај криминалу у Црној Гори“, казали су у Демосу.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here