Насловна Политика Демос: Пред надлежним органима немају сви грађани једнак третман

Демос: Пред надлежним органима немају сви грађани једнак третман

0
ПОДИЈЕЛИ

Свједоци смо експресне интервенције тужилаштва и осталих надлежних органа поводом пријетњи државним функционерима, тачније, предсједнику и замјенику предсједника ДПС-а Милу Ђукановићу и Душку Марковићу на друштвеним мрежама и интернет порталима у протеклих мјесец дана. Када је о њима ријеч, држава је ефикасна и „починиоци“ пријетњи су брзином свјетлости процесуирани пред надлежним органима и констатујемо да су ово ријетке ситуације када нека афера која укључује двојицу поменутих има правни епилог макар у назнакама, саоштено је данас из Демоса.

 

„Демос са жаљењем констатује да надлежни државни органи не функционишу исто за све грађане Црне Горе. Примјер неефикасности државних органа, или можда немања воље да сви грађани добију исти третман, јесте случај који је покренуо бивши одборник у Скупштини Главног града Омер Шаркић. Господин Шаркић је прије три мјесеца поднио кривичну пријаву за много тежи облик пријетњи, исказан као говор мржње, ширење националне и вјерске нетрпељивости у најгорем облику, са елементима фашизма“, наводи се у саопштењу.

Они додају да „због дегутантности изречених пријетњи једном читавом народу“ не желе да их наводе, те да је тужилаштво путем кривичне пријаве упознато са овим случајем на друштвеним мрежама.

„Демос позива надлежне органе да хитно реагују и испитају случај по пријави господина Шаркића и на тај начин дају допринос функционисању правне државе у којој би сви грађани требало да буду једнаки пред законом“, закључује се у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here