Насловна Политика Демос НК: У Црној Гори влада институционални хаос

Демос НК: У Црној Гори влада институционални хаос

1
ПОДИЈЕЛИ

Демос ће се, уколико превлада широка опозициона одлука да се изађе на изборе у Никшићу, залагати за модалитет који пружа највеће изгледе за успјех опозиције, саопштено је из те странке.

На сједници никшићког одбора Демоса анализирана је, како је саопштено, тешка социо-економска ситуација у Општини, у контексту заказаних локалних избора.

Додатне тешкоће, додају из Демоса, виде се у чињеници да у земљи влада „институционални хаос који се огледа у полупразном парламенту и нелегитимној Влади, као последицама неслободних избора одржаних на дан званично објављеног државног удара“.

Из Демоса наводе да је исказана забринутост да ли у таквим околностима има смисла доприносити легитимитету изборног процеса.

„Уколико превлада шира опозициона одлука да се на изборе изађе, чак и у овако нерегуларним условима, Демос остаје при ставу да се, без примарности својих парцијалних интереса, залаже за онај модалитет који пружа највеће изгледе за опозициони успјех“, каже се у саопштењу те партије.

Демос ће, како наводе, упркос одређеним неизвјесностима око укупног опозиционог наступа, наставити са својим организационим активностима у Никшићу.

„Са циљем смјењивања власти Демократске партије социјалиста, која је у свим сегментима, а нарочито поменутим социо-економским, неподношљиво деградирала живот грађана у никшићкој општини“, наведено је у саопштењу.

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here