Насловна Политика Демос: Нећемо учествовати на засиједању посвећеном усвајању Резолуције о НАТО

Демос: Нећемо учествовати на засиједању посвећеном усвајању Резолуције о НАТО

3
ПОДИЈЕЛИ

Резолуција о учлањењу ЦГ у НАТО је безначајна и, како су саопштили из Демоса, они неће учествовати на сједници посвећеној овом акту. Oваквом НАТО пропагандом, истичу, да се бјежи од реалних проблема грађана. 

„Реприза скупштинске резолуције о ткз. подршци учлањену Црне Горе у НАТО и то у моменту  врхунца економског, политичког, корупционашког хаоса у земљи није ништа друго него нова представа за јавност“, казали су из Демоса.

У саопштењу се наводи да се све ово дешава у условима пониженог и симболички поништеног парламента а након акта политичке корупције којом је владајућа станка обезбиједила нову гласачку већину.

„‘Резолуција о подршци’ је непотребна, безначајна и као таква бесмислена. Она не утиче, нити је у било каквој вези са два процеса која су у вези са могућношћу НАТО интеграција Црне Горе“, оцијенио је Демос.

У саопштењу се даље истиче да Резолуција не утиче на земље које треба да ратификују НАТО позивницу, заправо процес који ће се завршити идуће године. С друге стране, Декларација није ни у никвој вези са званичном одлуком Црне Горе да ли она хоће или неће приступити НАТО савезу.

Такву одлуку у пуноправном смислу могу да донесу само грађани на референдуму. ДЕМОС ће се досљедно залагати, сходно и свом програму, за одржавање референдума када се ради о интеграцијама Црне Горе у војне савезе“, каже се у саопштењу Демоса.

Они су ову ситуацију окарактерисали као драму у којој је намјера драматурга да под фарсичним насловом “Резолуција о подршци учлањењу” оствари најмање три провидна пропагандно политичка циља:

1. Да се појачају  подјеле и пребројавања у Црној Гори око новодно новог вишег историјског култа.  
2. Да се тиме скрене пажња са тешког стања у земљи, посебно пониженог положаја грађана.
3. Да се тема НАТО наметне као доминантна уочи предстојећих избора.

Демос укратко описује да се заправо ради о новом трику владања Ђукановићеве партије, са његовог спектакуларног пута од Газиместана до НАТО.

ПОДИЈЕЛИ

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Jedina i ozbiljna partija koja čita vkast i nacionaliste . Bacaju pricu oko Nato da se zaborave problemi koji tiste svakog normalnog gradjanina u Cg . Bravo za DEMOS!

 2. 0
  0

  У борби против владајуће олоши на челу са америчком амбасадом је сваки човјек битан. Та борба би била много јача и много успјешнија кад би било сложнији. С обзиром на претходне догађаје, релативно кобне за опозицију, најмање што можемо да урадимо јесте: пружити глас јединој правој опозицији- ДФ-у.
  Бојим се да ће лажна опозиција сада правити све више оваквих тактичких потеза како би „шутнули под тепих“ срамни потез издаје Црногорског народа, прије свега. Да ли гријешим, вријеме ће показати, а вријеме нас је до овога и довело.
  У памет се Црногорци! Није нам у крви да се предамо!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here