Насловна Политика Демос формирао посланички клуб, Даниловић шеф

Демос формирао посланички клуб, Даниловић шеф

1
ПОДИЈЕЛИ

Коалиција Кључ неће имати јединствени посланички клуб након што је Демос формирао посланички клуб у Скупштини Црне Горе.

Преостала два конституента коалиције Кључ – СНП и ГП УРА – то још нијесу учинили. СНП задовољава законске услове да формира свој клуб али не и Ракчевићева партија чији посланици ће највјероватније морати да ,,позајме“ неког од посланика да би остварила сва права, преноси портал Аналитика.

Предсједник клуба посланика Демоса је функционер те странке Горан Даниловић, бивши министар унутрашњих послова у влади изборног повјерења. У клубу Демоса су још и лидер партије Миодраг Лекић и посланици Анка Вукићевић и Горан Радоњић.

Коалиција Кључ је и прије избора коалиционим споразумом и заједничким програмом дозволила могућност да Демос, СНП и УРА формирају засебне посланичке клубове.

Према пословнику, да би се формирао клуб посланика потребно је три посланика. То може урадити СНП, који је освојио три мандата у црногорском парламенту, али не и УРА јер има два посланика – Дритана Абазовића и Неђељка Рудовића.

Од опозиционих странака, које бојкотују парламент, клубове су формирали и Демократски фронт, СДП и Демократе. Формирањем посланичких клубова партије су стекле право на скупштинске просторије и на учешће у расподјели 30.000 евра мјесечно за ангажовање секретара и стручних консултаната.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here