Насловна Политика ДЕМОС: Домаће и међународне сјенке због одбијања референдума

ДЕМОС: Домаће и међународне сјенке због одбијања референдума

1
ПОДИЈЕЛИ

Опредјељење врха црногорске власти, иначе у дужем периоду под сјенком криминала и корупције, да тако важна одлука о учлањењу Црне Горе у војни савез НАТО донесе у парламенту, и то крњем, јесте у исти мах нелегитимна, кукавичка и са вишеструким негативним последицама, саопштено је из ДЕМОСА.

ДЕМОС се, подсјећају, од почетка залаже за одлуку на рефендуму као демократско и до краја легално и стабилно рјешење.

„Посебно је сумњиво да се ткз. одлучивање о приступању Црне Горе у војни савез НАТО, и то намјерно у мјесту гдје се ових дана теже може стићи, усваја без постигнутих услова и од стране међународних партнера, имајући у виду да процес ратификација није окончан“, кажу у саопштењу.

Додају да настала ситуација баца сјенку и на међународне партнере из НАТО који не само да жмуре над профилом власти шире познатој по везама са организованим криминалом већ ћутећи прате арогантно одбијање црногорских власти захтијева демократске јавности за одлучивање на референдуму.

„Ми у ДЕМОСУ, који смо против страних утицаја на вољу црногорских грађана, и то са било које стране они долазили, било са истока или запада, Русије или Америке свеједно, уочавамо о овој мутној причи и један еклатантан парадокс савремене политике, па и историје. Наиме, Русија, земља у којој референдуми нису јачи дио политичке традиције, се залаже за, свакако из својих интереса, за референдум у Црној Гори. Са друге стране, западне земље од који смо могли научити многе демократске вриједности, па и ону да је референдум највиши облик демократије и као такав неопходан када се ради о одлукама од посебног државно-народног интереса, да дакле такве земље, сада већ војни партнери Ђукановићеве власти, нијемо прате, што значи подржавају, недемократски начин одлучивања у Црној Гори“, наводи се у саопштењу.

Све ово баца велику сјенку, на сада већ операцију увођења Црне Горе у НАТО без консултовања воље грађана Црне Горе. Очекујући јавни став западних партнера о насталој ситуацији, ДЕМОС остаје привржен свом програму у коме је јасно дефинисано да је референдум неопходан за одлучивање о приступање војним савезима. Понављамо, референдум је најдемократскије, најлегалније и најстабилније рјешење, чије ће резултате, ма какви они били, ДЕМОС досљедно поштовати“, поручују на крају.

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Ako mislite da vam NAROD Crne Gore vjeruje, mjesto vam je na protestu protiv Podvodjenja Crne Gore u NATO.
    Sve drugo je IZDAJA NARODA I CRNE GORE.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here