Насловна Политика ДЕМОС Будва министарки Секулић: ДЕМОС јесте ван Парламента, али помно прати рад...

ДЕМОС Будва министарки Секулић: ДЕМОС јесте ван Парламента, али помно прати рад Владе

0
ПОДИЈЕЛИ

-Ваш интервју је по садржини антидржавни, уперен противу грађана, потрошача електричне енергије, акционара ЕПЦГ-а и саме државе Црне Горе, налази се у реаговању Драгана Ковачевића, члана ОО ДЕМОС Будва, упућен министарки Секулић,поводом раскида уговора са А2А

„Несхватљиво је Ваше непознавање материје о којој онако самоувјерено говорите и поред чињенице да се ради о изузетно значајном привредном питању за нашу државу, али и не чуди превише кад се види како је ова Влада склепана након нелегалних октобарских избора.

ДЕМОС јесте ван Парламента, у бојкоту са колегама из других опозиционих странака, али помно пратимо рад Владе и Министарства економије, јер је нажалост судбина енергетског сектора у руке нестручних и некомпетентних људи из ДПС-а и Вас лично министарко Секулић и зато са великом зебњом исчекујемо коначни расплет вишегодишње агоније са промашеним стратешком партнером, фирмом А2А коју сте Ви под врло сумљивим и нетранспарентним условима изабрали.

Госпођице Секулић,да Вас подсјетимо, од квалитетног раскида сарадње са италијанском компанијом у многоме зависи и судбина црногорске економије, па је тим више и Ваша одговорност на већем нивоу, али Ваш медијски наступ апсолутно не улива повјерење.

ОО ДЕМОС-а из Будве будно прати развој ситуације од првог дана потписаног споразума са А2А, дакле од 01. јула када је почела да тече „пут опција“ која би требало да означи крај сарадње са још једним од Ваших омиљених промашених стратешких инвеститора, који ће на жалост проћи по оној народној „ ко са ђаволом (ДПС-ом) тикве сади о главу му се обијају“, е зато смо ми опрезни да не дозволимо да се „тиква“ не разбије о глави грађана ЦГ, а што неби било не очекивано кад сте Ви у питању.

Министарко Секулић, данима смо ишчекивали да ћете одговорити на низ веома тешких и непријатних питања и ружних констатација на Ваш рачун из Удружења мањинских акционара АД ЕПЦГ, али Ви по правилу одшутите увреде и необориве непријатне чињенице када сте Ви и ДПС у питању, зато Вас ми са малим закашњењем подсјећамо да Ваше незнање, нестручност и неодговорност не можете одбранити ћутањем.

Сагласни смо и подржавамо предлог Удружења мањинских акционара АД ЕПЦГ да раскид уговора буде једнократан, одмах и сад, без икаквих рата и одуговлачења, јер то отвара могућност за тзв. “накнадну памет“ било које од потписница раскидног уговора, а нас је искрено речено страх од Вашег незнања, неискуства, па и склоности ка корупцији.

Госпођице министарко Секулић јасно и јавно изражавамо наш став да Влада одмах крене у потражњу за добијањем 150 до 200 милиона еура инокредита за који износ се очекује инстант раскид уговора са А2А како би коначно ЕПЦГ прешла у 100% државно власништво.

Зато заборавите на „преносни потенцијал“ ЕПЦГ-а и било коју другу ино компанију у овом тренутку јер имате пуно замршених чворова које морате разријешити у кратком периоду и коначно ако не знате слободно кажите, ми из ДЕМОС-а ћемо преузети одговорност и успјешно завршити започети раскид уговора.

Госпођице министарко, држат ћемо Вас за дату ријеч коју ћемо цитирати: „Влада доследно спроводи уговорене клаузуле везано за реализацију „пут опције“ односно пренос акција А2А на државу“.

За ОО ДЕМОС-а из Будве и други дио Вашег интервјуа плијени посебну пажњу, па нам се чини да је то Ваш препознати стил да паралелно провучете још једну бруталну пљачку кроз откуп акција Аца Ђукановића и А2А у РУПВ причом за малу ђецу о значају РУПВ за енергетски сектор ЦГ коју грађани кроз поскупљење струје треба да плате 100 милиона еура. Подсјећамо Вас гђице Секулић да је ДЕМОС поднио кривичну пријаву СДТ-у због тог покушаја пљачке противу А2А и тешког конфликта интереса, па је тим више веома опасно Ваше прејудицирање одлуке Скупштине акционара ЕПЦГ-а о процјени и одлуци по том за Вас завршеном питању. Због изјаве, цит: „ Став Владе по питању куповине акција РУПВ је познат, јер РУПВ треба да буде дио ЕПЦГ-а, јер чине једну технолошку цјелину“ бит ће те прозвани на одговорност за протежирање високо коруптивног посла. О обједињавању ЕПЦГ и РУПВ требали сте да водите рачина прије 20 година, а не да нам данас солите памет о значају присаједињења.
Гђице министарко или нијесте свјесни што причате или подцјењујете јавност ЦГ изјавом којом подржавате и солидаришете се са наумом пљачке, цит: „ ЕПЦГ је још док је на њеном челу био италијански менаџмент показала заинтересованост за улазак у власничку структуру РУПВ-а куповином акција А2А“… Ми би смо мало превели, А2А је био заинтересован за пљачку ЕПЦГ-а у висини 14 милиона еура.
Гђице министарко Секулић ОО ДЕМОС-а из Будве будно прати сваки потез Владе и Вашег министарства кад су у питању овако значајни пројекти па Вам препоручујемо да се строго држите устава и закона ЦГ и интереса наших грађана“ налази се у саопштењу ОО ДЕМОС Будва.

25.08.2017.г ОО ДЕМОС – Будва
Ковачевић Драган

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here