Насловна Друштво Демократија на амерички начин: Ухапшени активисти за мир (ВИДЕО)

Демократија на амерички начин: Ухапшени активисти за мир (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Девет мировних активиста ухапшено је у суботу ујутро, 1. априла испред капија компаније „Bath Iron Works“ (BIW) у Мејну (САД) током „крштења“ новог разарача опремљеним такозваним системом „противракетне одбране“.

Група је блокирала улазак на церемонију испред капија те компаније. Оптужени су за преступ познатим по америчком закону „trasspassing“ односно за узнемиравање приватног поседа.

Интересантно у оптужбама против њих је управо чињеница да се та компанија финансира новцем америчких порезник а у власништву је „Генерал Динамикса“ (General Dynamics).

Aegis9

Окупљени активисти и они који су против ратовања, производње оружја и подржавају мир, истакли су да новац који се троши на производњу оружја је неморално, и да та фирма и цео свет би требали да троше новац на боље ствари, да производе нешто корисно као што су брзи возови, ветрењаче, ствари које ће побољшаати животне стандарде људи а не оружје које ће на крају све уништити човечанство и како су казали, „ову јадну планету“.

Међу ухапшенима је и Брус Гегон, ветеран, кординатор за Глобалну мрежу против оружија и нуклеарне снаге. Морамо подсетити да је Брус подржао и Унију за неутралност.

Надаље лишени слободе су тог дана и Лиса Севиџ, учитељица; Џејсон Равн, из покрета отпора таксама за рат; Наташа Мајерс, уметница; Боб Дејл, ратни ветеран -морнарички пилот; Мајк Торк, војни ратни ветеран из Вијетнама; Марк Роман, обрађивач дрвета; Русел Вреј, уметник и Џесика Стујарт, активиста.

aegis9pd

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here