Насловна Друштво Демократе: Уништитељска стратегија ДПС-а на Жабљаку

Демократе: Уништитељска стратегија ДПС-а на Жабљаку

1
ПОДИЈЕЛИ

Да ли ће Жабљак и Дурмитор спремни дочекати туристе како би искористили макар љетњу сезону, пошто већ дуго година зимска стагнира? Одговор је исти као и последњих 10 година, неће – наводи се у саопштењу Демократске Црне Горе.

Како су казали, некад један од главних центара планинског туризма у земљи и шире, данас се може похвалилти, како рече градоначелник, чистим ваздухом и домаћом храном.

„Је ли то стратегија развоја Жабљака у режији њених ДПС уништитеља? Или је њихова стратегија затварање и јалови покушаји приватизација уништених хотела Планинке, Језера, Дурмитор, некада бисера хотелијерства сјевера Црне Горе, а данас мјеста у којима се скупља прашина и који су постали штале за стоку која ту несметано улази“, упитале су демократе.

Према њиховим ријечима, на Жабљаку ове зиме пола града је било без воде, док је, како кажу, још прије десетак година био припремљен пројекат којим би се ријешио проблем водоснабдијевања.

„Инвестиција за ту намјену је преусмјерена за друге намјене у режији ДПС уништитељске стратегије, тако да ово нас мало који остадосмо на Жабљаку немамо елементарних услова за живот у 21. вијеку. Осим чистог ваздуха и здраве хране. Док и на то не уведу таксе“, наглашавају у овој партији.

Из године у годину, истичу они, Жабљак напуштају претежно млади, који су принуђени на то, јер је посао мисаона именица, док је наталитет у сталном паду, „па ће нас на Жабљаку, за мање од деценију, а вјероватно и раније, бити дупло мање“.

„Више се не доводи у питање опстанак шаранских и језерских планинских села, јер су већ одавно пуста. Његовуђа, највеће село жабљачке општине, било је један од центара дрвопрераде за овај крај наше земље, са најмодернијом пиланом у региону. Више је нема, отишла је под стечај. Као ни мотела Корман, поносом мјештана овог некада перспективног села које је имало свој аеродром“, подсјећају демократе.

Према њиховом мишљењу, да би прикрили ову тужну истину о Жабљаку, по принципу – споља гладац а унутра јадац – осмишљена је једнодневна акција чишћења Жабљака.

„Као да се за један дан може очистити оно што је ДПС упрљао деценијама. Придружили смо се и чистили, и тиме показали приврженост и оданост нашем граду. Али им поручујемо – није било довољно чишћења! Без имало стручности, сензибилности, емпатије према стварним потребама жабљачког становништва, већ деценијама уништавате општину чијим се природним љепотиама диве из свих крајева свијета, али се и нажалост питају , забога, како овакав крај може бити оволико неразвијен. Због тога ћете бити кажњени првом приликом, на изборима. Јер Жабљак и овај поносни дурмиторски народ заслужује поштене, вриједне и способне људе да их воде. И зато ће вас демократе, којих је и на Жабљаку све више, изврнути из ваших фотеља, и кренути у обнову свега што сте уништили!“, закључили су они.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here