Насловна Политика Демократе: У Колашину ћемо да онемогућимо да колација ДПС-Група грађана дође на...

Демократе: У Колашину ћемо да онемогућимо да колација ДПС-Група грађана дође на власт

0
ПОДИЈЕЛИ

И поред чињенице да актеулна власт у Колашину (ДФ-СНП-СДП) која сада нема математичку већину у Скупштини, није дјеловала на ефикасан начин и у складу са предизборним обећањима, одборник Демократске Црне Горе у Скупштини општине Колашин од кога зависи опстанак власти дјеловаће на начин који ће онемогућити да садашња опозиција ДПС-Група грађана која је довела град у садашње дубиозе поново дође на власт, поручено је са сједнице Предсједништва Демократске Црне Горе одржане 18. јула у Колашину.

DEMOKRATE

„Одлука Демократа да сједницу Предсједништва одрже баш у овом граду није плод случајности, већ назнака веће подршке наше партије грађанима једне од најљепших и природним ресурсима најбогатијих општина у Црној Гори, који, усљед нестручног, неодговорног и несавјесног газдовања њима, никако да се валоризују и постану њен мотор развоја. Заузврат од актуелне извршне власти не тражимо нити једну функцију или привилегију за чланове Демократа. Имамо само један захтјев, а то је да се радницима коначно исплате зараде и крене у реализацију изборног програма“, наводи се у саопштењу Демократа.

Из ове партије поручују да ће бити жесток контролни механизам власти, као и да ће отворено указивати на све аномалије у њеном раду, јер се како тврде, садашња власт не може понашати на начин – „ми тај проблем нисмо произвели, па га не морамо ни рјешавати“.

„Овакав, статус кво који наводи на помисао да је у Колашину вријеме стало, а по многим питањима као да иде уназад, за Демократску Црну Гору није прихватљиво рјешење. Такође, захтијевамо да Влада Црне Горе, као најодговорнија, изађе са предлогом рјешења за драматичну ситуацију у Колашину најкасније до понедељка, односно прије почетка најављеног штрајка глађу радника општине Колашин“, додаје се у саопштењу.

Из ове партије су казали и да су настављене активности на припреми инфраструктуре за наредне парламентарне изборе, на које ће изаћи самостално.

„Додатно смо охрабрени значајним приливом нових чланова, али и израженим симпатијама и великом подршком која се осјећа у сваком дијелу Црне Горе. Поред једногласног избора Владимира Вујовића за директора који је одговоран за материјално-финансијско пословање партије, односно Момчила Лековића за помоћика директора Демократа, Предсједништво је са радошћу и великим поносом примило информацију у вези са организацијом Првог Конгреса младих Демократа, као потврду сада свима добро познате чињенице – да Демократе Црне Горе имају свијетлу будућност“, закључује се у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here