Насловна Политика Демократе: Свјесни смо да ће локални ДПС до самог краја покушати да...

Демократе: Свјесни смо да ће локални ДПС до самог краја покушати да избјегне расписивање нових избора у ХН

2
ПОДИЈЕЛИ

Најновије пресуде Управног суда којима се поништава разрјешење једног и избор другог предсједника општине још једном доказују оно што су Демократе од самог почетка истицале, да у кадровима владајуће коалиције у Херцег Новом влада искључиво партијски интерес и незнање, посебно у Скупштини општине, саопштено је из ове партије.

„Несхватљиво је да у два наврата за поптпуно исту ствар падају одлуке Скупштине општине Херцег Нови пред Управним судом, а да за то нико не сноси одговорност, а посебно предсједник Скупштине општине, кога смо и у ранијим обраћањима позивали да поднесе оставку за овакве пропусте. Међутим, кадровима ДПС-а у извршној и законодавној власти је претходна одлука суда била само процедурална грешка, коју ће само формално исправити, а ево сви видимо како су је исправили, да се понавља потпуно иста ситуација као и прије скоро годину дана. С тим што им је сада ова одлука веома озбиљна, вјероватно из разлога напуштања досадашњег коалиционог партнера, па сада више немају мотив да поново исправљају по њима процедуралну грешку. Сада би они најрадије прихватили да, уколико пристане поново на основу ове одлуке, врате господина Гојковића на чело Општине, и тако покажу додатну неозбиљност, притом занемарујући било какве принципе, а све по цијену опстанка на власти“, наводи се у саопштењу Демократа.

Демократе Херцег Новог су свјесне да ће локални ДПС до самог краја покушати да избјегне расписивање нових избора, јер су свјесни да више преваром не могу доћи на власт у Херцег Новом, а на то их опомиње и резултат са парламентарних избора одржаних прије три мјесеца на којима је опозиција освоила 10000 гласова, а они нешто мање од 6000 гласова.  „Та чињеница, као и резултат њиховог рада за последње двије године у коме су довели град у ВД стање и запослили више од 100 нових радника довољно говори о њиховим стварним намјерама, које су суштински биле везане искључиво за сопствени и партијски интерес, а само формално за интерес града. Јер да су којим случајем радили у интересу града могли су за двије године учешћа у власти ријешити макар агонију везану за Вектра Боку, спријечити стечај у бродоградилишту Бијела и зауставили пропадање болнице Мељине, који су доведени у ту ситуацију искључиво захваљујући њиховом партијском руководству из Подгорице.“

„Херцег Новом су пријеко потребни нови избори, јер је то једини начин да се изађе из овакве ситуације у коју смо доведени заслугом владајуће коалиције и позивамо све истинске опозиционе субјекте да подрже скраћење мандата Скупштине, како би грађанима омогућили да изаберу нову власт у којој ДПС и његови сателити не би имали прилику да више учествују“, поручују Демократе.

ПОДИЈЕЛИ

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here