Насловна Политика Демократе: Суд је од Љешковића и „јунака“ узео пендрек и још једном...

Демократе: Суд је од Љешковића и „јунака“ узео пендрек и још једном пребио оштећене у овом поступку

1
ПОДИЈЕЛИ

Иако смо се до сада уздржавали од коментарисања судских одлука, нарочито оних које нијесу правоснажне, у погледу јуче изречене пресуде комаданту САЈ-а, немогуће је да не направимо изузетак, саопштиле су Демократе.

„Колико год нас је гротескан ток цијелог поступка упућивао на нешто такво, поменута пресуда због звјерског иживљавања над Мијом Мартиновићем и другим оштећеним у овом поступку, у ноћи 24. октобра 2015. године, по казни која је изречена у њој, превазилази наше најцрње слутње о политичком суђењу, лишена је сваког осјећаја за правду и, што је нарочито неприхватљиво, представља својеврсно изругивање праву“, наводи се у саопштењу Демократа.

Демократе сматрају да је оваква пресуда потврда да је суд, изричући овако благу казну за невиђену тортуру коју су преживјели оштећени грађани, узео у заштиту мучитеље.

Штавише, додају Демократе, изричући овакву пресуду, суд је од Љешковића и „јунака“ који су храбри да чопоративно „ломе кости“ чак и аутомобилу, али не толико да то и признају, узео пендрек и још једном пребио оштећене у овом поступку.

„Међутим, опоравио се Мијо и други оштећени од повреда, опоравиће се и од рана ове пресуде. Оно што је можда и теже јесу посљедице по друштво и порука која се шаље свим грађанима – не очекујте заштиту од државе ни када вас на правди бога, наочиглед укупне јавности, на сред улице „убију од батина“.

„Обавеза суда да донесе праведну и на праву засновану пресуду, као и његова одговорност када то не учини, утолико је већа у случајевима који представљају еклатантан примјер иживљавања службених лица над грађанима. На крају, Демократе се надају да ће се ова неправда што прије исправити“, поручују Демократе.

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here