Насловна Насловна Демократе се јавно обавезале: Без предизборне и постизборне коалиције са ДПС-ом

Демократе се јавно обавезале: Без предизборне и постизборне коалиције са ДПС-ом

8
ПОДИЈЕЛИ

Предсједништво Демократске Црне Горе се на данас одржаној сједници 18.07.2015., јавно обавезало да неће улазити ни у какву предизборну и постизборну коалицију са Демократском партијом социјалиса (ДПС). demokrate

,,Имајући у виду да је Црна Гора једина држава у Европи која, након Другог свјетског рата, није промијенила власт на изборима, а да бивствовање једне партије у власти, обезбијеђено на улици, а затим више пута “заслужено” на недемократским изборима, траје више од четврт вијека, ријешени да демократизујемо црногорско друштво, а Црну Гору учинимо државом владавине права“, наводи се у саопштењу Демократа.

Осврћући се на посљедице које је владавина ДПС оставила на живпотни стандард грађана, али и од чињенице да је смјена актуелне власти на демократским изборима ,,услов свих услова“ за демократски и укупни развој Црне Горе, Демократе су се јавно обавезале оа следеће три ставке:

Прво

Да Демократска Црна Гора неће нити на локалном, нити на државном нивоу формирати предизборну или постизборну коалицију са Демократском партијом социјалиста.

Друго

Посебно уважавамо чињеницу да у свим политичким субјектима на политичкој сцени Црне Горе постоје стручни и компететни кадрови, чистих биографија, који се истински залажу за развој демократије и просперитет Црне Горе, али наглашавамо да се само демократизовањем односа унутар партија и на демократским изборима, промјеном власти, ослобађа кадровска и свака друга енергија, тако нужна за свеукупни напредак Црне Горе.

Треће

Позивамо и подстичемо друге партије да усвоје сличан акт, нарочито оне које су у свом вишегодишњем политичком дјеловању, неријетко, доводиле у сумњу свој опозициони карактер мање или више прикривеном сарадњом са ДПС-ом, те да, са друге стране, престану са подметањима и честим прозивањима, окрећући оштрицу критике, умјесто према власти, према колегама из опозиције, а посебно ка Демократама.

8 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  А са Даниловићем, Лекићем, Кривомозгићем и Мишком Перовићем? Да ли је на конгресу Бечић објелоданио бескомпроммисан самосталан излазак на изборе… Али изгледа довољан је био један сусрет са Викторијом Нуланд да све заборави…

 2. 0
  0

  И ДФ и Демократе и СНП се свађају између себе нонстоп. Све политичке групације подржавају готово искључиво Срби.Господо власт без Дукљана нема, тако да били приморани да се сарађује рецимо са УРО-м.
  Да се ја питам Срби би се борили само за своја права,

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here