Насловна Друштво Демократе против производње угљоводоника у подморју

Демократе против производње угљоводоника у подморју

1
ПОДИЈЕЛИ

Демократска Црна Гора обавијестила је црногорску јавност да ће њени посланици гласати против Приједлога одлуке о додјели концесија за производњу угљоводоника у подморју Црне Горе.

„Идеја модерне црногорске државе заснована је првенствено на имиџу атрактивне туристичке дестинације – нетакнутих природних љепота, незагађених ријека, мора и језера, чистог ваздуха, питке воде прве класе. Бренд природних љепота од којих застаје дах, национални туристички лого Wild beauty, статус једине Еколошке државе на свијету, као и актуелне слике игре делфина у Бококоторском заливу, не смије бити угрожен од брзоплетих, лично-калкулантских политичких одлука“, наводи се у обавјештењу Демократа.

Oни су се осврнули на садашњи тренутак у ЦГ, у којему власт врши, како наводе, политичка гарнитура која је склона корупцији и распродаји државне имовине и додали да овакви и слични пројекти не могу гарантовати транспарентност и укупно поштовање закона у најбољем интересу грађана наше државе.

„Искуство пустошења и похаре природних љепота Црне Горе у протеклих двадесет пет година, нам налажу да антиципирамо и спријечимо нову корупцију и пуњење приватних џепова локалних функционера од стране мултинационалних компанија“, оцијенили су из Демократске Црне Горе.
Они су навели да је сада прави тренутак да сви заједно, без подјела, покажемо прави патриотизам и ставимо се у службу заштите наше обале и укупних националних интереса Црне Горе, подсјећајући на Декларацију о еколошкој држави у којој стоји:

„Прихватамо да ни једна разлика међу нама није толико велика колико су велике промјене којима је изложено наше природно окружење. Без обзира на наша национална, вјерска, политичка и друга убјеђења и осјећања, знамо и прихватамо да су достојанство и светиња људског бића органски повезани са светињом и чистотом природе“, што потврђује и Устав Црне Горе, истичу Демократе.

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here