Насловна Насловна Демократе: Прихватљива понуда ДФ-а о влади у сјенци, неприхватљива прелазна влада

Демократе: Прихватљива понуда ДФ-а о влади у сјенци, неприхватљива прелазна влада

5
ПОДИЈЕЛИ

За Демократску Црну Гору прихватљива је понуда ДФ-а у вези са формирањем Владе у сјенци, али она једино има смисла ако је сви опозициони политички субјекти прихвате, јер је синхронизовано дјеловање 39 посланика приоритет свих приоритета, саопштено је данас из Демократске Црне Горе.

Што се тиче идеје о прелазној влади, која би подразумијевала и учешће Демократске партије социјалиста, за Демократе је таква идеја неприхватљива.

„Тада бисмо погазили чврсто обећање, дато грађанима Црне Горе од момента оснивања, а потврдили одлуком Главног одбора, највишег органа Партије, да са ДПС-ом, Миловим, Душковим или било чијим, нећемо ни у каквим комбинацијама. Међутим, ако таква варијанта буде прихватљива за све остале, нећемо бити сметња, али у њој нећемо учествовати“, наводе Демократе, додајући да је, према њиховом мишљењу, и даље најбољи облик – нестраначка влада, јер њени чланови неће бити директно заинтересовани за изборни резултат.

Ово је само једна од предности оваквог концепта, којем се неријетко прибјегава у сличним ситуацијама, оцјењују они.

Демократе подвлаче да је Платформа грађанске опозиције прихватљива само ако је прихвати Демократски фронт, јер се прецизиран датум одржавања поновних избора, као услов мора кумулативно испунити са правним разрјешењем ‘државног удара’, како би дошло до повратка опозиције у Парламент“, закључује се у саопштењу.

5 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Demokrate se uhvatile ovih nesrecnika iz kljuca i sdp koji na sledecim izborima cenzus nece preci i podmuklo cekaju da se sa njima vrate u parlamrnt.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here