Насловна Издвојено Демократе поводом видеа ИН4С: Случај „Маљевик“ – једно од сабраних дјела ДПС-а

Демократе поводом видеа ИН4С: Случај „Маљевик“ – једно од сабраних дјела ДПС-а

0
ПОДИЈЕЛИ

Након што је ИН4С објавио снимак предизборне посјете садашњег потпредсједника Скупштине, Бранимира Гвозденовића, сутоморском насељу Маљевик, гдје је документовано да он за легализацију „Пендрек насеља“ тражи да се гласа за ДПС и признаје да се са 25 посто подршке у Бару не може вршити власт, Демократска Црна Гора је саопштила да је чак и овлаш увидом у снимак врло јасно како господин Гвозденовић обећава изградњу луксузних хотела на овој локацији, чиме би се вриједност објеката мјештана вишеструко увећала, а све то у замјену за глас ДПС-у.

Демократе наводе да тадашњи министар одрживог развоја и туризма, непријатно изненађен слабим одзивом мјештана, односно њиховом, како каже, издајом, пита зашто би неко од њих гласао неку другу партију, а не ДПС, а Демократе, као што је и раније био случај, и сада имају одговор на његово питање:

„Разлог због којег се мјештани нису одазвали је тај што предизборна обмана о изградњи туристичког комплекса траје већ пуних 10 година.“

Одлуку о продаји Маљевика фирми „Суноба Монтенегро“ по цијени од 32.000.000 евра, уз додатних 20.000.000 евра за комунално опремање ове локације, СО Бар је донијела 2007. године, а Маљевик је и даље само “перспективна пољана”, наводе они.

„Како се ради ‘у интересу свих грађана’, најбољи је примјер покушај доношења одлуке о измјени ДУП-а , која на срећу свих нас није прошла. За ову измјену је гласало свих 13 одборника ДПС-а , а том одлуком је Општина Бар требало да буде ускраћена за 9 и по милиона еура заосталих комуналија од продаје Маљевика“, истиче се у саопштењу, уз констатацију да се не може очекивати да се изгради туристички комплекс када власт није у стању да изгради обичну пасарелу у Сутомору коју обећава годинама.

Ово је, закључују Демократе, само једна прича у оквиру “Сабраних дјела ДПС бајки у Бару“, у које више ни дјеца не вјерују, додајући да је импресивно докле досеже њихова предизборна машта, а још импресивнији је хладан “санациони туш” који је све грађане освијестио након избора.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here