Насловна Политика Демократе: Поскупљењем горива „сигурним кораком“ у деведесете

Демократе: Поскупљењем горива „сигурним кораком“ у деведесете

1
ПОДИЈЕЛИ

Власт кажњава све грађане Црне Горе и увођењем акциза на гориво „сигурним кораком“ враћа нас у деведесете, свакодневна поскупљења и редове испред продавница основних животних намирница, саопштила је данас потпредсједница Демократа Зденка Поповић. Она је нагласила да је сада свим грађанима јасно шта је премијер мислио под увођењем „еуризоване политике“: европске цијене – афрички стандард, те да ће се ово поскупљење драстично одразити на стандард свих.

Саопштење гђе Поповић преносимо у цјелости:

Ако је било који грађанин Црне Горе био скептичан и није знао шта значи вођење „еуризоване“ економске политике, како то рече Премијер у свом Експозеу, сада треба да му буде јасно. Имаћемо европске цијене, а афрички стандард. Хвала Влади Црне Горе што ће нас научити како „да живимо боље“. Такође им хвала што нас просвијетлише сазнањем да треба да трошимо само онолико колико и имамо! Само су заборавили да кажу да су нас задужили око четири хиљаде еура по глави становника са тенденцијом раста тог дуга, без кредита које су грађани подигли код пословних банака, како би преживљавали јер су не својом кривицом остали без посла и на улици.

Да су новокомпоновани бизнисмени или, како рече Премијер, Њбизнис елита“, ослобођени плаћања чак и обавезних и законом прописаних дажбина, а да бирократију и огромну јавну потрошњу сада морају да финансирају обични, већ осиромашени грађани, јер се до кредита на домаћем или иностраном тржишту већ сада тешко долази, а морамо се задуживати јер и после готово тридесет година ове власти нисмо научили да не смијемо да трошимо више него што имамо.

Зато што се од стечених навика тешко одвикава ова власт, сада кажњава све грађане увођењем акциза на гориво што нас „сигурним кораком“ враћа у деведесете и свакодневна поскупљења и редове испред продавница основних животних намирница. Потпуно је јасно да ће поскупљење горива довести прво до поскупљења превоза, а самим тим и до поскупљења свих производа што ће се драстично одразити на стандард свих. Мучна је и тешко објашњива чињеница коју Влада често истиче да смо лидери у региону а и шире, по стопи економског раста, а посеже се за мјерама које директно утичу на квалитет живота грађана.

Не преостаје нам ништа друго него да стежемо каиш до пуцања да не би нарушили мир и комодитет наше „бизнис и политичке елите“. Важно је да њима буде лагодно, навикли су. Биће и грађанима једног дана. Ипак смо ми лидери у региону по стопи економског раста а и Влада је почела да води „еуризовану“ економску политику.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here