Насловна Друштво Демократе: Пао је монструм, чудовиште или наказа на обали Мораче, Стијеповић да...

Демократе: Пао је монструм, чудовиште или наказа на обали Мораче, Стијеповић да поднесе оставку

2
ПОДИЈЕЛИ

Одлуком Управног суда Црне Горе пао је монструм, чудовиште или наказа на обали Мораче, који се налази тик уз ремек дјело црногорске архитектуре – хотел „Подгорицу“, те из овог разлога, који није и једини, Демократска Црна Гора тражи хитну оставку градоначелника Стијеповића, саопштио је данас Владимир Чађеновић, предсједник Општинског одбора Демократа Главног града и одборник Демократа у Скупштини Главног града.

Како се наводи у саопштењу, Демократска Црна Гора одржала је данас прес конференцију, на којој су њени одборници у Скупштини Главног града упознали јавност са пресудом Управног суда „којом је поништено рјешење Главног администратора Главног града да се одбије жалба тужиоца изјављена против рјешења Секретаријата за планирање и уређење простора и заштиту животне средине, а у вези са тзв. случајем „чудовишта или наказе“ уз хотел Подгорицу“.

„Оваква пресуда потврдила је основаност захтјева Демократа за разрјешењем градоначелника, истакнутог још раније, јер су тада, заједно са стручном јавношћу, нарочито оним њеним дијелом, окупљеним у групи „Кана“, захтијевали да надлежни у Главном граду инвеститору „Нормал Тоурс“ д.о.о одузму грађевинску дозволу. Позивам Главног администратора да након овакве пресуде напокон донесе законито рјешење, у складу са упутима Управног суда, којим ће се инвеститору одузети грађевинска дозвола и тиме створити предуслови да се наказа уклони са лица Подгорице“, истакао је Чађеновић.

По ријечим Чађеновића, градоначелник Подгорице би морао поднијети оставку и због неславног резултата ДПС-а на територији главног града, јер је опозиција побиједила у више од 90 одсто подручја града.

Зденка Поповић, одборница Демократа у Скупштини Главног града, говорила је о три битне етапе у вези са овим случајем.

„Прво, да је измјенама и допунама урбанистичког пројекта „Рекреативно-културна зона на обали ријеке Мораче – јужни дио“ из 2012. године планирана изградња седмоспратног објекта, умјесто дванаестоспратнице, те да је и сам планер у том дијелу био јасан. Друго, подсјетила је на захтјев клуба одборника Демократа од градоначелника да затражи од инвеститора обуставу радова док се не утврди да ли је документација за ово подручје усклађена са законом. Истакла је и жал бившег министра одрживог развоја Бранимира Гвозденовића због одсуства разумијевања и подршке код Стијеповића“, саопштено је из Демократске Црне Горе.

У саопштењу Демократа се наводи да о континуитету и истрајности захтјева Демократа да се архитектонска катастрофа на тлу Подгорице избјегне, говори и питање одборника Демократа Владимира Вујовића градоначелнику Стијеповићу, које датира из марта ове године, шта ће урадити да се обуставе радови на спорном солитеру, како би се обезбиједила примјена закона, за шта код представника ДПС-а није постојала жеља нити у једном тренутку.

„Имајући све претходно у виду, Поповић се запитала шта и како даље, те да ли неко има намјеру да добијемо још једну „Лименку“ и да, због непоштовања закона, буџет Главног града буде оштећен за вишемилионски износ, који ће сигурно инвеститор истаћи у свом захтјеву за обештећење. Због штете, коју ће морати да плаћају сви грађани Подгорице, инсистирамо на одговорности свих који су учествовали у овом штетном послу, а од градоначелника тражимо неопозиву оставку“, закључује се у саопштењу Демократа.

ПОДИЈЕЛИ

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here