Насловна Друштво Демократе: Одрицањем од накнаде трошкова за телефон и гориво, уштедјећемо буџет ЦГ...

Демократе: Одрицањем од накнаде трошкова за телефон и гориво, уштедјећемо буџет ЦГ за 60.000 евра

1
ПОДИЈЕЛИ

Демократска Црна Гора наставља да повлачи потезе који враћају вјеру у политику и политичаре и тако остварује један од циљева који су њени оснивачи поставили пред себе и који су зацртани у Програму „Побједе, а не подјеле“, саопштио је данас Данило Шарановић, посланик Демократске Црне Горе. Он је истакао да ће одрицањем од накнаде трошкова за телефон и гориво, Демократе уштедјети буџету Црне Горе 60.000 евра.

„Наиме, након што су, као нико прије њих, чланови Предсједништва Демократа, Велизар Калуђеровић и Невен Гошовић, обзнанили своју одлуку да неће бити посланици, јер вјерују да је смјена генерација оно што је потребно политичкој сцени и, уопште, друштву у Црној Гори, као једном од најмлађих посланика и некоме ко се увијек залагао за ‘дјела, а не ријечи’, мени је припала част да саопштим да су посланици Демократа, још 28.11.2016. године, обавијестили генералног секретара Скупштине да неће користити право на накнаду трошкова за коришћење мобилног телефона у службене сврхе, што је предвиђено да мјесечно по посланику износи до 100 евра. Такође, Клуб посланика Демократа је у понедјељак обавијестио генералног секретара Скупштине да се предсједник Клуба посланика Демократа и могући предсједници радних тијела у Скупштини из реда Демократа одричу права на коришћење службеног возила, као и права на трошкове горива, у корист Скупштине Црне Горе,“ саопштио је Шарановић.

Он истиче да ће на овај начин, одлукама које су једногласно донијете, Клуб посланика Демократа ће направити уштеду у буџету Црне Горе у износу од око 60.000 евра за један мандатни период Скупштине.

„Сматрам да су уштеде оваквог типа, а све због незавидне ситуације у коју су доведене државне финансије од стране владајуће партије, неопходне и да представљају примјер за слиједити,“ нагласио је посланик Демократа.

Он је позвао „зле језике“ који би их могли оптужити да је ово популистичи потез да буду и сами „популисти“ и да барем нешто у државну касу врате:

„Са друге стране, антиципирајући да ће исти они зли језици који су нам замјерку налазили само у младости и црвеним краватама и сада рећи како је ово популистички потез, овом приликом све њих позивамо да и они мало буду ‘популисти’, па да умјесто што све живо отеше из државне касе, бар нешто у њу и врате. Иако, све и да се и то деси, у шта чисто сумњамо, знамо да би то била невјероватно несразмјера у њихову корист, а на штету државе.

Било како било, Демократе ће и у будућности водити рачуна о државном интересу, а не о сопственим џеповима, па и по цијену да то неко намјерно погрешно протумачи,“ истакао је посланик Демократа Данило Шарановић.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Sve je to u redu nego vi nama recite hocete li se vracati u parlament i hocete li na proteste protiv ovih lopova dosta je vise demagogije.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here