Насловна Политика Демократе неће у Скупштину којој Пајовић предсједава

Демократе неће у Скупштину којој Пајовић предсједава

2
ПОДИЈЕЛИ

Демократе Црне Горе данас су саопштили да избор Дарка Пајовића за предсједника Скупштине Црне Горе представља “беспризорно крижање сваког слова икада написаног о демократији”.

“На очиглед укупне јавности, избор предсједника највишег законодавног и представничког дома грађана Црне Горе, представљао је дио цијене коју је ДПС преузео да плати за три гласа ‘врлих опозиционара’ на основу којих је у јануару ове године опстала Влада Мила Ђукановића. Такав случај могућ је само у држави у којој, умјесто поштовања изборне воље грађана и владавине права, царује корупција на највишем нивоу”, наводи се у саопштењу Демократа.

Они су најавили да посланици Демократске Црне Горе неће учествовати у раду Скупштине када јој предсједава, како су саопштили, “мајстор од мајстора политичке корупције, господин Пајовић”, као и због тога што се Демократе не мире и никада се неће помирити са политиком Ђукановића “купи, па владај”.

“За Демократе, а убијеђени смо и за огромну већину грађана Црне Горе, недостојно је да Скупштином предсједава лице које је постало синоним политичке корупције, са маргиналним политичким утицајем у јавности, а које похлепно и бестидно прихвата да буде политичка лутка ДПС-а, на другој, по значају, државној функцији”, навеле су у саопштењу Демократе.

Ипак, због, како су навели, досљедне привржености опозиционој солидарности, Демократе ће учествовати на сједницама на којима ће се, евентуално, парламентарци изјашњавати о иницијативама опозиционих посланика, ако од њихових гласова буде зависио успјех таквих иницијатива.

“Наравно, посланици Демократске Црне Горе узеће учешће у раду Скупштине и на оним сједницама на којима ће се смјењивати кадрови ДПС-а. Исто тако, учествоваћемо у раду радних тијела Скупштине Црне Горе, јер њима не предсједава симбол и главни актер политичке корупције и преваре опозиционе јавности и воље оних захваљујући чијим гласовима је уопште дошао у прилику да спашава свога колегу, мајстора изборних злоупотреба, Мила Ђукановића”, наводи се у саопштењу.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Dobra ideja nego sta vi mislite o nato o crkvi koja dozivljava dramu sta mislite o srpskom jeziku to vi nama saopstite nato promoteri.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here