Насловна Друштво Демократе Кривокапићу: Не стидимо се младости, као ни ви другова криминалаца

Демократе Кривокапићу: Не стидимо се младости, као ни ви другова криминалаца

0
ПОДИЈЕЛИ

„Не стидимо се младости, а стидите ли се ви својих другова, самопризнатих криминалаца. Ми учимо из теорије, а о Вашој партији се учи из споразума о признању кривице. У нашим редовима има од најперспективнијих младих људи до угледних професора и привредника. Једино нема нећака који се бахате на рачун општинских финансија. А ако је мјера знања и праксе чиновниковање у Ацовој банци, не хвала“, поручиле су никшићке Демократе потпредсједнику Општине Никшић и секретару Секретаријата за финансије, развој и предузетништво, Ђоку Кривокапићу.

Подсјећамо да се Кривокапић недавно осврнуо на прозивку Демократа који су општински буџет назвали просјачким, истичући да би буџет Општине без донација и државног Егализационог фонда био неодржив. Кривокапић је казао да такве изјаве дају “младе, неуке особе које буџет нијесу видјеле осим на папирима и у неком теоријском моделу и читању”.

Кривокапић је тада казао да новац из Егализационог фонда примају прије свега због тога јер је Општина Никшић ускраћена за доста висок ниво прихода по основу системских закона који су негдје 2008. године.

“Нама је градско-грађевинско земљиште доносило десет милиона еура годишње, које је држава укинула да би стимулисала инвеститоре чиме смо ми били погођени. Упорни смо да се ЕПЦГ ипак правилније опорезује, када је у питању Општина Никшић јер овдје генерише огромне приходе и мора то некако да врати граду“, казао је Кривокапић.

Демократе сматрају да је ситуација потпуно другачија и да Никшић има егализацију зато што је ДПС укинуо законе и приходе и довео Никшић на просјачи штап.

„ДПС је Никшићу додијелио судбину да се додворава Влади, умјесто да одговара сопственој привреди и грађанима. ДПС је додијелио судбину Никшићу да чека на Владу умјесто да самостално преузима одговорност и решава јавне проблеме. Никшић има егализацију не само због укидања тих ранијих закона и прихода, него и зато што опада привредна активност па је све мање тога расположиво да се опорезује. О томе најбоље говори чињеница да је у Никшићу скоро 2.000 мање запослених за вријеме вашег задњег мандата“, поручиле су Демократе Кривокапићу.

Они истичу да су накнаде за језера укинуте и нарушени приходи од градског грађевинског земљишта захваљујући томе што је ДПС дао првенство „монополском гиганту у односу на потребе све сиромашније општине, као и првенство које је дато Мићуновићу и осталим тајкунима и црнофондовским финансијерима ДПС-а“.

И док Кривокапић Демократама поручује да се буџет мора посматрати свеобухватно, а да “наводно спорна службена путовања генеришу комплетан дијапазон потреба свих служби на нивоу Општине”, из ОО Демократа му обећавају да ће третирати “све – и намјештене тендере, и тајно трошење јавног новца, и партијско запошљавање“, уз најаву побједе опозиције на локалним изборима који у граду под Требјесом треба да се одрже у марту наредне године.

„Домаћински однос се показује поштеним управљањем буџетским новцем и одрицањем од привилегија. Домаћини су савјесни држаоци јавне имовине, а не банкет мајстори. ’Домаћин’ с просјачким буџетом је преварант. Не чуди што Ђока Кривокапића посебно боле службена путовања и трошкови репрезентације као бестидно високе ставке у просјачком бужету и што баш о томе полемише са Демократама. У питању су дијаметрално супротна схватања политике. За ДПС је политика отимачина и подјела плијена, а за Демократе политика је трајна посвећеност општем добру. О томе најбоље говори, поред осталог, и одрицање посланика Демократа од парламентарних привилегија које се тичу управо службених аутомобила и телефона. На тај начин је остварена уштеда која је знатно већа од бројних ставки које сте Ви планирали у буџету Никшића. Већа је уштеда услед одрицања посланика Демократа и од Ваших планираних издатака за једнократне помоћи за образовање и куповине књига ђацима, већа и од планираних издатака за изградњу Дома старих и тако редом. Политика као стицање привилегија има за последицу просјачки буџет. Проси град од Владе и од донатора, а ви као партија буџетским издацима просите гласове. Али не још дуго“, закључују Демократе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here