Насловна Насловна Демократе Котор: Прихватамо иновирани предлог СНП-а о формирању локалне управе

Демократе Котор: Прихватамо иновирани предлог СНП-а о формирању локалне управе

0
ПОДИЈЕЛИ

У свему смо сагласни и у цијелости прихватамо иновирани јавно изнесени предлог руководства СНП-а да се формира локална управе без икаквог условљавања уз учешће политичких субјеката у мјери изборног резултата, саопштено је данас из Демократске Црне Горе. Они су истакли да само управа коју ће чинити сви политички субјекти парламентарне опозиције на равноправним основама, у складу са бројем добијених гласова, представља адекватан одговор у овом специфичном политичком тренутку.

Саопштење Демократа преносимо у цјелости:

Предсједник Општинског одбора Социјалистичке народне партије, на састанку представника опозиционих политичких субјеката, изнио је предлог Општинског одбора и државног руководства те партије да сви остали политички субјекти у Котору дају мањинску подршку СНП-у за вршење цијелокупне власти у Котору. Имајући у виду да је чланица Велике коалиције Кључ, ГП УРА, и формално одбила овакав предлог, као и да је други човјек Социјалистичке народне партије Црне Горе изнио иновирани предлог за формирање которске управе, имамо обавезу да се и јавно поставимо према најновијим дешавањима.

Подсјећамо да се мањинске подршке не захтијевају, већ се нуде од стране неког политичког субјекта, као и да се мањинском подршком формира управа која би била транзициона, односно она која се не формира за пун мандат. Напомињемо да се приликом вршења мањинске власти, субјекти који дају мањинску подршку остављају ван утицаја на одлуке извршних органа чиме не могу утицати на креирање и спровођење јавних политика.

Због неопходности преузимања одговорности за управљање градом у тренуцима дубоке економске, друштвене и безбједносне кризе, сматрамо да само управа коју ће чинити сви политички субјекти парламентарне опозиције на равноправним основама, у складу са бројем добијених гласова, представља адекватан одговор у овом специфичном политичком тренутку.

kotor_stari_grad

У свему смо сагласни и у цијелости прихватамо иновирани јавно изнесени предлог руководства Социјалистичке народне партије Црне Горе, кроз представника руководства и посланика Социјалистичке народне партије Црне Горе, Александра Дамјановића, да се формира локална управе без икаквог условљавања уз учешће политичких субјеката у мјери изборног резултата. Демократе су спремне да без одлагања приступе формирању такве управе, путем које би могли да спроведемо своје програмске циљеве и принципе, а подсјећамо цјелокупну јавност да је деполитизација управе друга тачка нашег локалног програма након децентрализације.

Формирање управе на основу слободно изражене воље грађана, а подсјећамо ниједан глас који је опозиција добила у дану наводног државног удара није плод уцјена, притисака или страха, у складу са бројем гласова сваког субјекта би представљало прави дисконтинуитет власти у Котору. Свака постизборна математика којом би се мањина претворила у већину, или одређени број гласова сматрао битнијим од свих осталих не би представљало ништа друго него суштински континуитет праксе ДПС-а. Ми смо чврсто опредијељени да на основу ових принципа спроведемо вољу грађана тачно онако како је изражена и тако суштински, а не само формално, покажемо дисконтинуитет са начином вршења власти ДПС-а.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here