Насловна Политика Демократе: Континуитет пропадања Никшића ће бити заустављен на изборима

Демократе: Континуитет пропадања Никшића ће бити заустављен на изборима

1
ПОДИЈЕЛИ

Континуитет пропадања Никшића у режији ДПС ће бити на локалним изборима, гдје ће опозиција однијети побједу, саопштио је данас Марко Митровић, предсједник ОО Демократа Никшић. Он је нагласио да оно чиме се локална власт хвали као својим успјесима заправо представља доказ неспособности и врло ограничених домета власти, те напоменуо да је ДПС „успио“ да задужи општину 40 милиона евра док је незапосленост већа него прије четири године. Марковић је најавио да ће Демократе Никшића наставити јавно да разобличују слику Никшића коју „однарођена власт сервира пред локалне изборе“.

Саопштење г. Митровића преносимо у цјелости:

Руководству општине Никшић остаје једино нада да ће и у наредној години они имати прилику да реализују било који пројекат, праве коктеле и приказују филмове о њиховим такозваним успјесима.

Континуитет пропадања Никшића у режији ДПС ће бити заустављен ове године на локалним изборима, гдје ће опозиција однијети побједу.

У руководству општине Никшић су само лоши режисери и сценаристи из редова ДПС-а који стварају филмове о пропадању свога града и приказују их својим истомишљеницима на новогодишњем коктелу, покушавајући да прикрију стварно стање у граду .

Изјавити да је „поправљено стање“ у привреди Никшића и да су све фирме „стале на ноге“ је крајње неозбиљно и представља карикатурално-фантастичну и искривљену слику стварности која изазива осјећај жаљења. Грађани Никшића знају у каквом су стању и Жељезара и Боксити и Металац и нису им потребни ваши апсурдни филмови .

Али овакве изјаве се и очекују од власти која је на ту позицију дошла захваљујући најпримитивнијој политичкој превари забиљеженој у нашој, али и широј политичкој јавности.

За четири године владања истицати базен као врхунски резултат ове власти који је узгред постојао и раније, затим хотел Оногошт који је продат за милион и двјеста еура, а његова вриједност је преко 15 милиона, израда колектора за пречишћавање отпадних вода који се ради дуже од десет година (ни у једном граду сусједних земаља не ради се дуже од три године) и још га нисте завршили, пар путева и неколико чесми је доказ неспособности и врло ограничених домета ове власти.

Врхунац ваших апсурдних изјава јесте да планирате, уколико освојите власт, да реализујете 40 мањих и већих пројеката, нешто слично као предсједник ваше партије, када је недавно у нашем и његовом родном граду рекао да ће отворити 40 хиљада радних мјеста. То говори о озбиљности вашег рада. Ваша партија је успјела да задужи општину за 40 милиона еура. Још нам само фали да најавите чувену фабрику чоколаде са Цетиња и тако употпуните слику ДПС-ове кампање за локалне изборе.

Зашто ми из Демократа сматрамо да овим лијепим и нестварним плановима, базенима, хотелима и чесмама прикривате стварно стање у граду? Зато што немате одговоре на неколика важна питања. Прво, зашто је дуг општине који су направиле ваше партијске колеге и даље 40 милиона еура, а кад сте корупцијом дошли на власт обећали сте грађанима да ће већи дио дуга бити враћен? Друго, зашто је сада на крају вашег мандата незапосленост виша него прије четири године? Треће, зашто омладина напушта Никшић, сигурно не зато што им је фалио базен? Четврто, зашто нисте спровели реформу јавне управе?

Демократе Никшића ће наставити јавно да разобличују слику Никшића коју ова однарођена власт сервира пред локалне изборе желећи да на трикове њима својствене још једном отму власт и обезбиједе себи привилегије, а народу још четири године патње.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here