Насловна Политика Демократе: Кад год откријемо неку превару, одмах смо непријатељи државе

Демократе: Кад год откријемо неку превару, одмах смо непријатељи државе

5
ПОДИЈЕЛИ

Након што је Инвестиционо развојни фонд ИРФ саопштио да ће тужити Демократе због наводних неистина које су изнијели тврдећи да су компанија Соло и ХД “Лаковић” учествовали су у вишемилионској превари, из ове партије кажу да када год открију неку вишемилионску превару аутоматски бивају означени за непријатеље државе.

“Данашње саопштење ИРФ неодољиво подсјећа на саопштења Демократске партије социјалиста Црне Горе. Наведено не чуди, ако знамо да га је потписао један од најоданијих војника Мила Ђукановића, актер афере “Снимак”, Зоран Вукчевић, који је награђен мјестом директора ИРФ-а”, кажу Демократе.

Они истичу да би умјесто уобичајених напада требало да одговоре на бројна питања.

“Зашто привилегованим компанијама које имају монопол на тржишту упумпавате десетине милиона евра и доводите их у привилегован положај? Зашто нарушавате тржишне принципе и омогућавате монопол? Како вишемилионски дужници, сагласно уговорима, постају вишемилински добитници? Зашто уговорима дефинишете фиктивне обавезе, које немају упоришта у логици, обиму пословања и дјелатности самог предузећа? Како дужник постаје добитник? Зашто уговоре склапате под ознаком тајно, када за то немате упориште у Закону? Од кога кријете податке и документацију? Зашто кријете документацију од невладиних организација, ако је све чисто? Зашто вас оптужују да сте једна од најнетранспарентнијих институцуја? Који од прокламованих циљева ИРФ-а остварујете оваквим пословањем? Има ли човјека у Црној Гори који не би основао фирму, када би га дрзава овако подржавала, привилеговала и стављала у монополистички положај? Гдје у законским оквирима налазите упориште за овакво “субвенсионисање” привилегованих предузећа?”, питају се Демократе.

Они наводе да ИРФ треба да обавијести јавност на основу којих критеријума су се опредијелили за подршку баш ХД Лаковић.

“Урадили сте то тако што сте том предузећу омогућили да своја наводна потраживања од преко милион еура, из средстава ИРФ-а, наплати у року од дан или два од испостављања фиктивног авансног рачуна према ХД “Лаковић”. Јасно је да је то предузеће своју ликвидност одржавало на начин што је за себе задржавало свега око 10% од уплаћених средстава ИРФ-а, а остатак средстава од преко милион еура истог дана уплаћивало, ником другом до његовом дужнику ХД “Лаковић”. Кажете да о начину сарадње између ХД “Лаковић” и предузећа “Соло” нијесте имали увида, истичући да није то посао ИРФ-а. је то тако зашто се плашите да Специјални државни тужилац посјети ваше просторије и просторије двојице осталих актера, прочешља вашу документацију, утврди чињенично стање и предузме мјере из надлежности тог тужилаштва. У том случају печат “ТАЈНО” вам неће представљати никакву сигурност. Има ли иједног човјека у Црној Гори који би повјеровао у истинитост ваших навода када зна да сте сваки папир, па чак и онај руком написан, означили ознаком “ТАЈНО”. Нема тог субјекта који законито послује са вишемилионским средствима, а којем документација није у сваком тренутку доступна сваком заинтересованом субјекту. То је од вајкада и свуда, а понајвише у Црној Гори, било и биће мјерило поштеног, транспарентног и законитог рада”, закључују из ове партије.

5 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Како оно рече онај бивши радикал Копривица ваш за Косово, замлаћује се народ тиме! Куш тамо незналице

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here