Насловна Политика Демократе: ДПС ће изгубити Никшић и платити цијену за удар на сиротињу

Демократе: ДПС ће изгубити Никшић и платити цијену за удар на сиротињу

3
ПОДИЈЕЛИ

ДПС ће изгубити Никшић и платити цијену за удар на сиротињу, саопштио је данас потпредсједник Демократа мр Момо Копривица. Он је нагласио да је влада ДПС покушала да још једном изазивањем подјела „тјера шегу са немаштином и народном муком“ те напоменуо да ће народ на никшичким изборима отпочети скидање хипотеке са будућности своје државе и своје дјеце. Копривица је истакао да се из дубоке политичке кризе морају хитно проналазити демократски излази, у којима нема ДПС-а на власти, да би се изградила напредна и грађанска држава.

Саопштење Демократа преносимо у цјелости:

Режим има све јачу потребу да скрене пажњу са чињенице да земља тоне у све дубљу политичку, економску и социјалну кризу.

Све говори о томе да је још једном влада ДПС-а покушала изазивањем подјела и националних расправа и препирки да тјера шегу са немаштином и народном муком. То се све чини уочи локалних избора у Никшићу с обзиром на то да су они барометар за социо-економски злокобни Санациони план Марковићевог кабинета који подразумијева удар на сиротињу, а избјегавање да се режу расходи и привилегије државно-партијске класе. Није једноставно Марковићу да без манипулисања спроведе Ђукановићев аманет о удару на сиротињу и о заштити тајкуна.

Срачунато је изазивање препирки због потребе да се националном наркозом да анестезија грађанима, како Никшића тако и цијеле Црне Горе, не би ли лако поднијели акцизни удар, драстично повећање цијене горива и мјере које воде срозавању стандарда обичних грађана, а највише мајки и сиротињске дјеце. По обичају, након манипулативних идентитетских рафала очекује се да се сви у друштву, и грађани и политичари и научна елита посвете непродуктивној причи: да једни нападају оно што њихов напад не може довести у питање, а да други бране оно чија вриједност и величина не зависе од њихове одбране. А у исто вријеме док траје експлоатација емоција, треба да се одвија експлоатација новчаника грађана, као и приватних и јавних каса.

Такође, Душко Марковић је планирао да јавност стави фокус пажње на богатство његове мисли у виду анализе „бизнис елите“, а не на Санациони план његове Владе који говори о неспособности да се реформишу јавне финансије, државни апарат и пословно окружење, али и о опредјељењу да се терет кризе пребаци са државно-партијске класе и привилегованих предузећа на обичне грађане и сиротињу, по ко зна који пут. Његова опсервација не смије окупирати пажњу нити је вриједна тога да се троши енергија и објашњава оно што је јасно у нормалним стањима да је елита онај ко плаћа порезе, прави квалитет и у стању је да објасни законито поријекло своје имовине.

demokrate-logo

Прошлост, поезија и национална осјећања нијесу нити смију бити у надлежности политике.

Режимске манипулације планиране су са циљем да заварају чула народа око кључних чињеница. Прво, да буџет за 2017. годину није ни развојни ни социјални, већ паразитски и функционерски. Друго, да до финансијских средстава ова Влада не може доћи без отимачине и удара на сиротињу. Затим, да имамо корумпирану и неспособну пореску администрацију. Даље, да Влада не умије реформисати систем и минимизирати јавне трошкове па прибјегава назадним наметима. И на крају, да купујемо најскупље гориво!

Но, с обзиром на ниво ескалације економске и социјалне кризе, грађани Никшића и Црне Горе, више немају уши за ова уста! Народ ће на никшичким изборима отпочети скидање хипотеке са будућности своје државе и своје дјеце. Из дубоке политичке кризе се морају хитно проналазити демократски излази, у којима нема ДПС-а на власти, да би се изградила напредна и грађанска држава, најпространија кућа за све људе, за све вјере и нације.

Иако ДПС гледа на изборе као на ефикасан тендер за личне карте, иако им је адутмоћна индустрија манипулација и подјела, изгубиће засигурно Никшић и тиме платити цијену за удар на сиротињу.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Pored „ujedinjene “ opozicije koja samo gleda gdje zabiti nož u leđa DF ,DPS ima da crkneod smijeha i izgubi izbore zbog smrti.

  2. 0
    0

    Sve ste pravu đeco.Samo dovedite nekoga iskusnog i dokazanog privrednika i domaćina ,da pokrenemo nešto u crnome Nikšiću.Nemojte više pripravnike u džemperima i ambiciozne gologuze,kumim vas Bogom.Dosta nam je Milo bio pripravnik-premijer ,za svu braću.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here