Насловна Политика Демократе: ДФ шири лажи, јер се налази на политичкој маргини

Демократе: ДФ шири лажи, јер се налази на политичкој маргини

2
ПОДИЈЕЛИ

,,Лидери Демократског фронта настављају неистинама и примитивизмом очито показујући своје право лице и доказујући да су опсједнути ликом и дјелом Алексе Бечића, по свим показатељима најпопуларнијег опозиционог политичара. Најбоље је ово реаговање започети цитатом Миодрага Лекића, њиховог дојучерашњег шефа који прије неки дан изјави: „Примјећујем да су у последњем саопштењу ДФ-а, његови аутори по изреченим неистинама и блаћењима достигли заиста уличарски ниво који не заслужује мој одговор“. Када дојучерашњи њихов лидер кога су називали правим предсједником каже да се ради о уличарима, коментар је сувишан“, наводи се у реаговању Демората.DEMOKRATE

Демократска Црна Гора реаговала је на саопштење Демократског Фронта, у којем је њихов лидер позван ода одговори на пар питања. Демократе сматрају да се овакве лажи шире, јер се ДФ налази на политичкој маргини, а његови лидери ће брзо да изгубе привилегије које уживају више деценија.

,,Сва бујица приземних и монструозних лажи које шире је производ сазнања да се налазе на политичким маргинама и да им измичу огромне привилегије које уживају више деценија. Некада су за изборе, некада за бојкот, повратак па опет бојкот, некада за протесте као након предсједничких избора, некада за самосталан наступ, некада за уједињење, некада су усвајали Устав са Ђукановићем варајући преко ноћи једни друге, али у основи је процјена како најлакше могу сачувати привилегије и функције. Пошто је сада очигледно да се ради о дружини политичара у стечају, нека коначно саопште ко им је стечајни управник“.

Демократе су позвале ДФ да се изјасне по питању става према посланику СНП-а, Александру Дамјановићу. Они подсјећају да је за ДФ Дамјановић био некада ,,посланик мафије“, а сада понављају његову причу, и сматрају га партнером у организацији протеста.

,,Такође, имајући у виду да понављају неистине Александра Дамјановића, сада њиховог партнера у најављеним протестима, о наводним трошковима кампање у Подгорици, добро би било да коначно одговоре да ли остају при тврдњама које су лидери ДФ-а изрекли прије неку годину, да је господин Дамјановић „посланик мафије“. А ако остају при својим тврдњама да блиско сарађују са како рекоше „послаником мафије“, ко су онда они и по чијем налогу нападају Демократе?“

У Демократама сматрају, да лидерима ДФ-а смета популарност Алексе Бечића, која се најбоље показала бројкама на последњим изборима.

,,И у последњем саопштењу су показали колико их боли успјех листе коју је предводио Бечић на прошлогодишњим локалним изборима, као и садашња популарност Алексе Бечића и Демократске Црне Горе. Заборавили су на бројке, а оне показују да је само изборна листа младост.мудрост.храброст остварила раст и то од 100% у односу на последње изборе, док су друге листе оставриле пад и затим смо дошли у позицију да зависимо од Европског лица Подгорице. Тако да је потпуно јасно гдје је узрок опстанака ДПС-а на власти у главном граду, а ко је по општим оцјенама остварио импресиван изборни резултат“, наводи се у даљем саопштењу.

Демократе додају да је добро познат став Алексе Бечића, као и како би он гласао на референдуму за НАТО, али и да нису сигурни за ДФ, будући да је та политичка коалиција подијељења по том питању (,,једну су за, други против, трећи уздржани“, како се наводи у саопштењу).

,,Алекса Бечић је више пута јавно саопштио како ће као грађанин гласати на референдуму о Нато-у, али и истако да неће упасти у замку нове блоковске подјеле Црне Горе коју су осмислили Ђукановић и функционери ДФ-а, како би се заборавила сва животна питања која оптерећују црногорске грађане. А они који покушавају да своје ставове наметну грађанима Црне Горе по питању НАТО-а, нека прво објасне зашта се залаже Демократски фронт, имајући у виду да су једни За, други Против, а трећи неутрални. Па нам остаје нејасно како ће одлуку по питању НАТО-а донијети консензусом на органима политичког субјекта у стечају“.

На крају су закључили, да је лидерима ДФ-а довољно да ,,имају сами себе за противнике“.

,,Не само што признају да нијесу прочитали Програм Демократа, него је сада потпуно јасно да лидери ДФ-а нијесу прочитали ни свој Програм, а како би када им га је очигледно писао стечајни управник. На крају, остављамо политичаре у стечају да у општој конфузији која их је задесила, мржњи и зависти која их разједа, ратују са замишљеним противником, јер су очито довољни сами себи у стечајном поступку који је тек почео“, закључује се у саопштењу.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Nažalost ozbiljnost ovog mladog, elokventnog čovjeka seže do izjave kako NATO pitanjem u Crnoj Gori treba da se bave NVO organizacije. Pitanjem spoljašnje bezbjednosti i nezavisnosti i suvereniteta da se bave NVO organizacije ? Time je jednostavno pokazao da nije kalibar za državnika već više za medijsku zvijezdu. Taj dio posla za sada odlično obavlja. Jer politika Demokratske Cg je suštinski jedna ljuštura koju popunjava Bečićeva trenutna popularnost. Na osnovu toga oni će imati solidan rezultat. Ali ubrzo potom će se kao i u slučaju Pozitivne CG, Pokreta za promjene pokazati da su to bili samo dobro našminkani projekti. Stranka će kao organizacija pokupiti određeni broj stalnih glasova i moći će da se prišlepa nekome u koaliciju da ih ne bi prosula i cilj je ostvaren. Jednostavno Demokrate ulaze u proces postajanja političkim parazitom onako kako će to postati PCG DPS-u i kako je to već PzP Novoj u DF-u. Postoji strah da sličnu stvar ne uradi ni SNP. Demos i Ura će zbog prelaska cenzusa napraviti koaliciju a možda u pomoć zovnu i razrušeni SDP jer će to i njima biti potrebno. DPS je prepolovio SDP, sačuvao manjine uz sebe i pripremio PCG i SNP kao alternativu. Sa druge strane DF-u je DPS maksimalno otežao pozicije kao najjačoj opozicionoj strukturi i nametnuo im borbu protiv parazitskih ogranizacija.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here