Насловна Политика Демократе, ДФ, СДП и УРА: СНП у покушају стварања алибија за недоговорање

Демократе, ДФ, СДП и УРА: СНП у покушају стварања алибија за недоговорање

2
ПОДИЈЕЛИ

Поводом све учесталијих настојања СНП-а да се у удаљавању од нас 14 одборника, представника Демократа, ДФ-а, СДП-а и УРА-е, који смо одмах након избора потписали изјаву да нећемо формирати власт са ДПС-ом, користе неистинама и да у том процесу створе себи алиби, у име већинског расположења грађана Котора, морамо да реагујемо, стоји у заједничком саопштењу поменутих политичких опозиционих субјеката поводом дешавања у Котору.

Саопштење преносимо у цјелини.

Оно што СНП у Котору ради већ трећи мјесец само је посљедица, или логични наставак непотписивања изјаве да СНП неће са ДПС-ом формирати власт. Стога, различите форме условљавања, одуговлачења, увреда на рачун нас 14-оро и урушавање покушаја да отпочнемо процес договарања су, иако наизглед политичко тумарање, јасан показатељ у ком правцу се СНП креће. Оптужбе да нас 14 на било који начин сарађујемо са ДПС-ом са индигнацијом одбацујемо и питамо се откуд СНП-у јуче сазнање да ће ДПС бојкотовати сједницу СО када та партија нигдје није јавно саопштила свој став? Нећемо се бавити питањем којим каналима СНП сазнаје намјере ДПС-а и да ли их координирају, већ ћемо цјелокупну јавност упозорити на могућност да СНП сјутра након сједнице повуче потез непримјерен опозиционој партији и преда управљање Котором локалном или државном ДПС-у.

СНП у покушају стварања алибија за недоговорање, врло немушто прижељкује прекид нашег стрпљења како би имали додатни „разлог“ да не ураде оно на што су се пред бирачима обавезали- стварање градске власти без ДПС-а! На том фону је очигледно и понашање најстаријег одборника СНП-а, који, користећи се чињеницом што је најстарији одборник, са нелегалним заказивањем Скупштине, уз вишеструко кршење прописа и процедуре, ради све друго само не ради „у интересу грађана“. Притом, и прекомјерно уживљавање у улогу предсједавајућег је, по нашем мишљењу, у најмању руку непримјерено. Не само овим поводом, већ и поводом честитики грађанима, честитки које прима од свог партијског врха, као и другим облицима јавних представљања као предсједавајући Скупштине. Напросто, смисао и сврха функције предсједавајућег, и само предсједавање Конститутивном сједницом требало би да заврши избором предсједника Скупштине, што СНП, из само њима знаних разлога, очигледно и дуго опструира.

Нас 14-оро одборника представника Демократа, ДФ-а, СДП-а и УРА-е смо показали огромно стрпљење, јер није мјерено према СНП-у него нашом моралном и политичком одговорношћу према већинском расположењу 6000 грађана Котора. Управо из ових разлога нећемо дозволити да Котор буде заробљеник партијских налога дијела руководства СНП-а, већ ћемо јасно и прецизно указати на све лоше намјере према нашим напорима у формирању управе, према Котору и према вољи грађана Котора.

ПОДИЈЕЛИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Изјави данас у Подгорици Срђан Милић „др Бранко Ивановић је институција у Котору“.Јесте исто онолика колико и он сам у Црној Гори.Није толико жалосно што они сами о себи мисле да су институције но што су убијеђени да то и народ мисли.Нит је икада био, нити јесте, нити ће икада бити(сем можда у стоматологији)у то се не разумијем.За политику је један најобичнији аналфабета,који неможе да схвати и најобичније политичке законитости и демоктатске принципе.То што он незна и могу да схватим али да га незнају савјетовати тако „искусне политичке ведете“ и „доајени парламентаризма“Вукшић, Добриша, Боровић, Мартин и остали, мало је чудно.Никакве потребе нема да се више господо из опозиције обраћате саопштењима СНП-у,само им дајете на значају а који они никако не заслучују.Окрените се ви њиховим гласачима али не саопштењима,а ту господо од њих десетак оставите нека се удаве у сопственом политичком блату.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here