Насловна Политика Демократе Брајовићу: По чијем сте налогу сједницу Скупштине сазвали пред крај рока...

Демократе Брајовићу: По чијем сте налогу сједницу Скупштине сазвали пред крај рока за предају изборних листа?

5
ПОДИЈЕЛИ

По чијем сте налогу и за чије интересе сједницу Скупштине сазвали непосредно пред окончање рока за предају изборних листа у општини Никшић?, упитао је члан Предсједништва Демократске Црне Горе Невен Гошовић предсједника Парламента Ивана Брајовића, у свом реаговању на Социјалдемократе. Он је нагласио да су одредбе Пословника толико јасне да је потребно имати несхватљив степен дрскости и неодговорности да се, и поред упозорења представника опозиције, невладиног сектора и укупне стручне јавности, те норме прекрше.

Саопштење г. Гошовића преносимо у цјелости:

Господине Предсједниче Скупштине, није потребан никакав посебан напор за објашњење процедуре заказивања сједнице Скупштине у времену ванредног засиједања. Одредбе члана 128. Пословника Скупштине су толико јасне да им тумача не треба. У примјени тих одредаба, грешке нијесу могуће, потребно је само имати за демократски свијет несхватљив степен дрскости и неодговорности да се, и поред упозорења представника опозиције, невладиног сектора и укупне стручне јавности, те норме прекрше.

Тачно је да је и сједница Првог ванредног засиједања у 2014. години, одржана 10, 17. и 18. фебруара 2014. године, на захтјев 29 посланика, сазвана у року од 5 дана од дана подношења захтјева. Међутим, господине Брајовићу, заборавили сте да саопштите јавности да је ту сједницу сазвао Предсједник Парламента, уједно и предсједник партије чији сте били високи функционер.

То што је некада прекршен Пословник, не даје Вам за право да поново чините исто, са много тежим посљедицама. Јер, из неправа не може проистећи право.

Господине Брајовићу, јавност од Вас и даље очекује одговор – по чијем сте налогу и за чије интересе, супротно Пословнику, сједницу Скупштине на којој је донесена одлука за давање одобрења за покретање кривичног поступка и одређивање притвора за посланике Андрију Мандића и Милана Кнежевића, сазвали непосредно пред окончање рока за предају изборних листа у општини Никшић?

5 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here