Насловна Политика Демократе бојкотују Трампове кандидате

Демократе бојкотују Трампове кандидате

0
ПОДИЈЕЛИ

Демократе у америчком Сенату данас су бојкотовале планирано гласање одбора о двојици кандидата које је номиновао амерички председник Доналд Трамп – Стивена Манухина за министра финансија и Тома Прајса за министра здравља – због чега гласање није могло да се настави.

Демократе су навеле да одлажу гласање јер траже више информација о Прајсовим дионицама у аустралијској медицинској компанији и наводима да је Манухинова некадашња банка УанВест користила аутоматске потписе, што се коси са његовом изјавом сенаторима, преноси Ројтерс.

У међувремену, демократска сенаторка у Одбору за правосуђе Дијан Фајнстајн из Калифорније рекла је да ће гласати против Трамповог кандидата за јавног тужиоца, сенатора Џефа Сешенса.

Она објашњава да не може да помири независност коју изискује та функција „са пристрасношћу коју је тај кандидат показао“, преноси АП, уз напомену да је Сешенс један од најранијих Трампових подржавалаца.

Сенатски Одбор за правосуђе данас се састаје ради гласања о тој номинацији.

Сешенс тврди да није учествовао у сачињавању извршне уредбе Беле куће о избеглицама и имиграцији, а у одговору сенатору из Вермонта Патрику Лију с тим у вези, написао је да „ни он нити иједан члан његовог особља није имао улогу у писању те уредбе“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here