Насловна Друштво Демократе: Биланс прихода Никшића катастрофалан

Демократе: Биланс прихода Никшића катастрофалан

2
ПОДИЈЕЛИ

Биланс прихода који је планиран за 2017. годину, а према којем власт општине Никшић планира да покрије просјачки буџет, катастрофалан је, саопштио је данас Радомир Ђоковић, члан ОО Демократа Никшић. Он је нагласио да Никшић планира да приходује од пореза што је главни показатељ да се општина налази у привредном колапсу али и да ће грађани већ у марту имати прилику да прекину „расипничку локалну власт“.

Остатак саопштења Демократа преносимо у цјелости:

Невјероватно је да се властодршци осиромашене општине Никшић директно шегаче са грађанима приказујући им нереалне планиране приходе за 2017. годину и, што је још већи цинизам, према Билансу прихода општина планира да приходује више средстава од Пореза на доходак физичких лица, него 2016. године, што значи да општина планира да се у нашем граду повећа запосленост, док статистика каже да, откад је господин Грбовић постао градоначелник, у Никшићу има мање 1900 запослених.

Којим то мјерама се планира повећање запослености у општини Никшић, а да мјере не буду као она фабрика чоколаде на Цетињу?

Такође, тренутно руководство града жели да приходује од пореза забрињавајући проценат укупног планираног буџета, што је главни показатељ да се општина налази у привредном колапсу и у таквом стању гдје промет свакодневно опада услед слабе потрошачке моћи становништва, које је ова власт довела до таквог економског стања.

Вјероватно, постојеће руководство има намјеру, као и њихови партијски другови са државног нивоа, да повећањем одређених намета попуњава рупе у буџету које су сами створили њиховом лошом политиком, али сумњамо да су рачунали да ће морати много више новца из буџета да потроше на трошкове горива, јер је цијена горива већ много већа него што је планирано.

Локална власт, очигледно, планом прихода за 2017. годину жели да укрије своје лоше вођење општине које је резултирало све лошијим стањем привреде и локалних јавних финансија или жели тиме да оправда и покрије планиране нерационално високе издатке који су буџетом предложени и, нажалост, недомаћински и усвојени.

Управо из ових разлога грађани ће већ у марту имати прилику да прекину ову расипничку локалну власт која је на све начине почела да тјера младе који одлазе из сопственог града у потрази за кором хљеба, јер нико не жели да живи у општини гдје се руководство поноси што је успјело у 21. вијеку да попуни рупу на улици и што је поплочало трг, што општина коначно има базен у 21. вијеку, али ову власт мање брине то што се у том базену не може пливати празног стомака и ову власт очигледно не брине што је општина дужна преко 45.000.000 еура и нема никакав план и стратегију како то да отплати, већ сваке године буџет креира тако да је неопходно поновно задуживање.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Podigli su kredit ,dva puta po milion i po,da se isplate radnici i smanji broj zaposlenih u lolalnoj upravi. A onda su zaposlili preko 350 neznalica ,koji izigravaju dvorske lude po opštini.Ovi momci iz Demokratskog Fronta su protiv toga digli glas.Jedini,na žalost.A svi ostali ćute,kao autistični.
    Može sve u Crnoj Gori da prolazi,pored neznavenog naroda i neobrazovane sedme sile,koja nas zamajava glupostima i po nekom skrojenom aferom.Dosta nam je neobrazovanih i nesposobnih,bez ikakvih referenci.Takvi su upropastili Crnu Goru.Mladi i lijepi.Milo je bio premijer- pripravnik.Zar takvima da ponovo damo u ruke budućnost svojih porodica ? Narode,dajte da na izborima smaknemo ove kriminalce i dovedemo iskusne,dokazane ljude i privrednike da vode grad i državu.Dosta je bilo amaterizma i bogaćenja preko politike.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here