Насловна Друштво Демократе: Барска пловидба – авантура политичке елите

Демократе: Барска пловидба – авантура политичке елите

0
ПОДИЈЕЛИ

Драган Туфегџић, потпредсједник ОО Демократа Бар, саопштио је данас да је, и поред обећања менаџмента Барске пловидбе да се линија Бар-Бари неће укидати и да ће управо ова наша компанија бити и даље носилац посла, сумња у речено ових дана све већа.

Привремено гашење линије Бар-Бари и овом поморском везом са Европском унијом, како је казао, унијело је оправдану забринутост цјелокупне јавности, а посебно грађана Бара.

„Некадашња Прекоокенска пловидба је у својој флоти имала 19 бродова, а сада три, па укидањем путничке линије два, јер је евидентно да ће Светац 2 у старо гвожђе. Прије неколико година је актуелна елита најављивала уздизање барског поморства куповином два теретна брода која су дата у подзакуп. Да ли је постојала могућност, да менаџмент уђе у тржишну борбу, барем са једним теретним бродом и са нашом посадом, покуша наћи своје мјесто на тржишту, јер поставља се питање да ли ће ови теретни бродови исплатити себе, одржати пословање компаније и ако ће у каквом ће стању бити после исплате кредита, после толико година“, наводи Туфегџић.

Према његовим ријечима, оправдана је сумња да ће нека страна компанија преузети ову тако важну поморску линију Бар-Бари.

Он је у саопштењу поставио питање – да ли Барска пловидба може постојати без Свеца, не гледајући само економски аспект, те да ли је Барска пловидба у могућности да купи нови брод, Светац 3 и задржи ову изузетно значајну линију и везу са ЕУ или није?

„Нешто што је дефинисало Барску пловидбу јесте управо Светац. Менаџмент је у јавним исказима говорио и да нема финансијких проблема за набавку новог путничког брода. Недавне оставке и ћутање менаџмента по овом питању, упућују да није све тако како се обећавало и говорило. Из Владе смо чули да нису више заинтересовани да гаранцијама помажу Барску пловидбу. И поред тога што један дио радника, који је управо везан за пословање Свеца, сада нема шта да ради, нови пријем радника збуњује или упућује на политичко ухљебљење а не реалну потребу компаније за новом радном снагом“, истиче потпредсједник ОО Демократа Бар.

Како је навео, вјерујући да у Барској пловидби има стручних људи који су могли учинити ову компанију одрживом, и оном која ће упошљавати нашу радну снагу и бити конкурентна на тржишту, ипак изгледа да се матрица краткорочне личне и краткотрајне користи и ухљебљења ставља изнад општег добра.

Демократе овим желе да изразе своју забринутост, да је и Барска пловидба, лошим управљањем и одлукама све ближе томе да постане још једна у низу авантура политичке елите а све на штету државе Црне Горе и њених грађана – закључује се у саопштењу Туфегџића.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here