Насловна Друштво Демократе: Бар може постати „црногорска Грчка“

Демократе: Бар може постати „црногорска Грчка“

0
ПОДИЈЕЛИ

Постоји огромна диспропорција између дуга и потенцијала Бара и без пуно филозофије можемо закључити да тај град ускоро може постати „црногорска  Грчка“ како метафорички тако и у стварности, оцијенили су у Демократској Црној Гори.

MOMCILO LEKOVIC

Помоћник Директора Демократске Црне Горе Момчило Лековић подсјетио је да је, према подацима Министарства финансија, дуг Општине Бар закључно са мартом износио 11.34 милона евра.

“Бивша владајућа структура чинила је све оно што може чинити једна лоша и коруптивна власт. Задуживала, продавала и трошила, остављајући иза себе само дугове. Остављајући пропала предузећа, пропале туристичке сезоне, криминал и корупцију по добро устаљеној матрици. Међутим, одласком те владајуће гарнитуре дошла је нова која очигледно до сада није показала да је кадра да се ухвати у коштац са поменутим „остатком“ својих партијских колега што потврђује и досадашње пословање и нерјешавање нити једног проблема”, казао је Лековић.

Он је истакао да се грађани Бара и запослени у том граду налазе на ивици егзистенције.

“Дугогодишњи радници пропале фабрике „Приморка“, запослени у здравству и просветари који већ годинама чекају своје легитимно право на стан, преварени социјални случајеви који су остали без крова над главом у зградама солидарности, радници у јавним установама који мјесецима не примају плате”, додао је Лековић.

Он је пренио подршку Демократа свим грађанима Бара који су, како је рекао, директне жртве пропалих приватизација и небриге владајућих структура.

Демократе подржавају право грађана на протест јер, како наводе у тој партији, сви траже само што су напорним радом зарадили.

Демократе апелују на барску власт и опозицију да превазиђу међусобна препуцавања и пребацивања одговорности, да се ријеше демагогије и политиканства и да почну са дјеловањем и конкретним рјешењима.

“Јер једино сложно, уз културну размјену мишљења у скупштинским салама они лично могу доприњети разрјешењу проблема у које је запао град под Румијом. Сигурним инвестицијама и оживљавањем привреде, развојем и унапређењем туристичког потенцијала, опорезивањем сваког појединца па и оних блиских власти и наплатом пореза од истих, смањењем стопе криминала, корупције и непотизма и стављањем личног интереса по страни, постигнућемо значајно побољшање и избјегнути погубни  сценарио који пријети некадашњем бисеру црногорског приморја а који је изрежирала како бивша тако дијелом и садашња владајућа структура”, поручио је Лековић.

   

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here