Насловна Архива Демократе Марковићу: Не мисли добро ко отима од мајки, а даје Вектри

Демократе Марковићу: Не мисли добро ко отима од мајки, а даје Вектри

7
ПОДИЈЕЛИ

Владимир Мартиновић, потпредсједник Демократске Црне Горе, реаговао је поводом саопштења премијера Душка Марковића, рекавши да се од премијера очекује више озбиљности када говори о сјеверу, будући да и сам одатле потиче, те да онај ко отима од мајки а даје компанији Вектра не мисли добро држави.

Он је нагласио да је Влада на задњој сједници омогућила репрограм концесионог дуга Вектри и одобрила јој нове дознаке за сјечу шуме коју раније нијесу стигли да посјеку. Мишљења је да су управо концесије, умјесто да буду развојна шанса сјевера, постале средство за експлоатацију сјевера и најбољи примјер безакоња и небриге.

Саопштење Мартиновића преносимо у цјелости:

„Ако Марковић или било ко из ДПС-а упућују неком да је неодговоран или незнавен онда то треба схватити као комплимент, јер ко је неодговоран и незнавен најбоље говоре учинци ове и овакве власти у протеклих 25 година. Премијер Марковић, изабран у крњем и нелегитимном Парламенту одлично зна да званични подаци демантују оно о чему говори. Очекивао сам од Марковића мало више озбиљности када говори о сјеверу јер и он долази са сјевера па би понајбоље требало да зна колико је девастиран и уништен.

Што се тиче чињеница, оне су апсолутно против Марковића и говоре да су Влади пречи тајкуни и буразерске фирме од сјевера и државних ресурса. Демократе оправдано говоре да је концесиона политика Владе нанијела огромне штете сјеверу. Све ове податке сам навео у саопштењу на које се Марковић осврнуо без аргумената са добро познатом квазипатриотском реториком. И управо је Влада на задњој сједници омогућила репрограм концесионог дуга Вектри и одобрила јој нове дознаке за сјечу шуме коју раније нијесу стигли да посјеку. Управо су концесије умјесто да буду развојна шанса сјевера постале средство за експлоатацију сјевера и најбољи примјер безакоња и небриге.

Подсјећања ради, Државна ревизорска институција је указивала на неодговорно и незаконито газдовање шумама, затим да је Управа за шуме у контролисаном петогодишњем периоду на незаконит и нетранспарентан начин давала шуме на коришћење. Уз то, ниједан контролисани уговор није био обезбијеђен гаранцијом иако је то императивна обавеза према Закону о концесијама.
 Да ли је брига о сјеверу допуштање да настави дјелатност сјече шуме фирма којој Влада даје сагласност за коришћење шума прије званичног оснивања и регистрације? Да ли је брига о сјеверу државе да се обавезе концесионара утврђују документима тј. тзв. ‘прилозима уговора’ који немају наведен датум, које нико није овјерио, нијесу потписани ни од једне уговорне стране и нијесу нигдје заведени, а све то утврди ДРИ? Да ли је брига о сјеверу то да Управа за шуме мијењањем „прилога уговора“ умањује рјешења о обрачунатој концесионој накнади без јасног образложења, да то све констатује ДРИ и да све остане на констатацијама? Захваљујући режимској подршци вршено је незаконито обрачунавање концесионе накнаде у овом случају и тај концесионар, којем Марковићева Влада управо док он износи манипулације ових дана даје нове дознаке, оштетио државни буџет за око 1.600.000 еура. Све то је утврдила ДРИ. Толико о чињеницама.

Из Санационог плана се види како се отима од мајки, дјеце и технолошких вишкова, али се не види како ће бити од овако накарадног концесионара наплаћено оно што дугује држави.
Марковићу, добро држави не мисли онај ко отима од мајки, а даје Вектри и Брковићу нити добро мисли онај ко уништава ресурсе и индустрију сјевера, а фаворизује буразерске фирме.“

7 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Мартиновићу, и птице знају да лопови на власти све уништише, али рјешење за промјене је улица! Протести и нема даље! Уколико наставите са ставом збуњениг и лудог уствари поквареног, поздравите се.

 2. 0
  0

  О чему ви причате алооо?! Протести само,али не ви сте слуге НАТО и ЕУ.Срам вас било

 3. 1
  0

  OVAJ KOMUNJARSKI NAKOT I NE SKRIVA IZ KAKOG TIJESTA SU OBLIKOVANI,SVEZALI SU CRVENE MASNJE I MISLIM DA CAK SPAVAJU U NJIMA!ULICA ,ULICA CRVENA BANDO A NE SAOPSTENJA SU MJERILO UPORA PROTIV NENARODNOG REZIMA!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here