Насловна Насловна Делибашић и Бјелица: Шири се дух отпора и слободе који је покренуо...

Делибашић и Бјелица: Шири се дух отпора и слободе који је покренуо ДФ

3
ПОДИЈЕЛИ

„Хвала свима који су нас подржали након нашег блиског сусрета са полицијом, којој очигледно смета сваки вид отпора, али морају да знају да за нас из Нове и ДФ-а не постоји ријеч предаја“, написао је Вељко Делибашић на свом Фејсбук профилу, поводом прекршајне пријаве због фотографије стиснуте песнице испред зграде Центра безбједности у Никшићу.

Делибашићу је прекршајна пријава упућена заједно са Лазаром Бјелицом, кога је фотографисао испред зграде ЦБ у Никшићу са подигнутом песницом. Тиме су, према наводима из пријаве, угрозили јавни ред и мир.

„Драго нам је да је дух пркоса, отпора и слободе, који шири ДФ, захватио и друге, Грађанску алијансу, ГП УРА, и још неке активисте, и надамо се да ће се тај дух, кроз још конкретније акције, проширити и на остале који себе доживљавају опозицијом. До слободе!„, поручио је Делибашић у своје, као и у име Лазара Бјелице.

Подсјетимо, прекршајна пријава против двојице Никшићана услиједила је прекјуче, иако не постоји пропис који забрањује сликање испред станице полиције. Да апсурд буде још већи, младићи се, како сазнаје ИН4С, прогоне због подршке протесту мајкама са троје и више дјеце, којима је Влада Душка Марковића смањила накнаде. У прекршајној пријави се наводи да се „Бјелица на јавном мјесту испред зграде Центра безбједности Никшић понашао дрско, на начин што је доласком испред наведеног објекта свој мобилни телефон марке Самсунг дао другу Делибашићу, говорећи му: ‘Сликај ме’, након чега се окренуо леђима улазу од зграде и подигао десну руку са стиснутом песницом у вис“. Прекршајном пријавом обухваћен је и Делибашић, јер је пристао да слика друга.

Грађанска алијанса реаговала је јуче поводом судског позива упућеног грађанским активистима Лазару Бјелици и Вељку Делибашићу за дизање стиснуте песнице испред Центра безбједности у Никшићу тако што се више активиста Алијансе фотографисало на исти начин због којег је против Бјелице и Делибашића поднесена прекршајна пријава.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Svaka cas za omladinu NOVE.Ovako se vodi otpor protiv ove vlasti a ne kao nato sluga becic dijeljeci cokoladice i oblajavajuci front.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here