Насловна Политика Делегација ДНП-а положила вијенац на гроб Милице Ракић

Делегација ДНП-а положила вијенац на гроб Милице Ракић

1

У име предсједника Демократске народне партије Црне Горе, Милана Кнежевића, делегација Партије је данас на батајничком гробљу у Београду положила вијенац на гроб Милице Ракић, звјерски убијене у злочиначкој агресији НАТО-пакта на СР Југославију 1999. године, саопштили су из ДНП-а.

„У делегацији су били члан предсједништва ДНП-а и предсједник ОО ДНП Пљевља, Владислав Бојовић, посланик и члан предсједништва ДНП-а, Милун Зоговић, и члан предсједништва Клуба младих, Лука Јанковић“, нагласили су из ДНП-а.

„Монструозно убиство трогодишње дјевојчице Милице Ракић не смије бити заборављено, ни опроштено НАТО-пакту као агресивном војном савезу. Ово свирепо убиство представља симбол страдања нашег народа у новом вијеку. Убиство Милице Ракић треба да свима послужи као историјска опомена за будућност, да бисмо опстали као народ и сачували стварни, а не лажни суверенитет и државност Црне Горе“, поручили су из ДНП-а.

Нажалост, они наглашавају да у Црној Гори актуелна власт је ускратила могућност да јавно обиљежимо годишњицу почетка НАТО-агресије, а чак нам не дозвољавају ни да положимо вијенац, и одамо пошту првој жртви НАТО-агресије, војнику Саши Стајићу у касарни у Даниловграду. 

„Грубо кршећи принципе међународног права и повељу УН, нападом на суверену државу, Савезну Републику Југославију, НАТО-пакт је изручио тоне и тоне осиромашеног уранијума, због чијих је посљедица сваке године све већи број обољелих и умрлих грађана од најтежих болести и у Црној Гори и Србији. Подсјећамо да је током 78 дана непрестаног и дивљачког бомбардовања наше земље изгубљено 89 дјечјих живота“, поручили су из ДНП-а и додали:

„Након срамног признања лажне државе Косово и фалсификовања историје, прогона српског језика и ћирилице, и увођења санкција Русији, саучесништво у анексији Црне Горе од стране НАТО-пакта представља завршни чин велеиздајничке политике актуелне власти на челу са Милом Ђукановићем“.

„Демократска народна партија се и даље снажно противи насилном и нелегитимном увођењу Црне Горе у НАТО-пакт, које је изведено у крњем парламенту државног удара, и без организовања референдума, а с циљем претварања Црне Горе у НАТО-протекторат, и непријатеља наше вјековне заштитнице и савезника, Русије, без чије помоћи у одсудним историјским тренуцима Црна Гора, као држава, данас не би ни постојала“, закључили су из ДНП-а.

 

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here