Насловна Мозаик Дејан Станковић посјетио Србе на Косову и Метохији

Дејан Станковић посјетио Србе на Косову и Метохији

0
ПОДИЈЕЛИ

Легендарни српски фудбалер Дејан Станковић посјетио је заједно са својим синовима, Стефаном и Филипом, Звећан на Косову и Метохији.

dejan stankovic

Рекордер по броју наступа за национални тим стигао је на Космету  у пратњи шефа Владине Канцеларије за КиМ Марка Ђурића, као и портпарола Црвене звезде Марка Николовског.

Најтрофејнији српски фудбалер стигао је у Звечан на премијеру филма ‘Енклава’ као његов промотер, а посјету је искористио и да посјети клубове Трепчу и Звечан, као и ОШ Вук Караџић и да дјеци уручи поклоне и спортску опрему.

„Филм погађа директно у главу. Веома искрено, истинито, јако… Оставио је утисак на мене, увјерен сам и на све друге присутне. Прије свега јер осликава реалност ситуације, показује да људи тешко живе. Бићу пресрећан ако сам успио барем једно поподне да им уљепшам и да будем ту за њих. Увијек сам био и бићу ту за свој народ“, рекао Станковић.

„Енклава“ обрађује тему српске заједнице која је остала на Косомету да живи у малим изолованим заједницама – енклавама. Ове заједнице су једине такве у цијелој Европи, а припадници полиције Уједињених Нација и Европске Уније неопходни су да би чували ове територије – на којој се прије 11 година десио погром српског становништва.

stankovic dejan

Бивши играч Црвене звезде, Лација и Интера уручио је младим фудбалерима Трепче и Звечана две гарнитуре дресова и неопходну опрему за тренинг.

Dejan Stankovic na Kosovu

Затим са малишанима из ОШ Вук Караџић играо мали фудбал и ‘ножни’ тенис.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here