Насловна Друштво Дејан Перуничић в.д. директора АНБ-а

Дејан Перуничић в.д. директора АНБ-а

0
ПОДИЈЕЛИ

Влада Црне Горе је, на данашњој сједници којом је предсједавао потпредсједник Душко Марковић, донијела рјешење којим се за вршиоца дужности директора Агенције за националну безбједност именује Дејан Перуничић, досадашњи координатор радом АНБ-а.anb

У циљу хармонизације националног законодавства са легислативом Европске уније, Влада Црне Горе јеутврдила приједлоге закона о измјенама и допунама Закона о ветеринарству и Закона о здравственој заштити биља.

Предложеним измјенама и допунама Закона о ветеринарству додатно се прецизирају поједине одредбе важећег закона које се односе на усклађивање дефиниција, територијалности, трговине, сертификације и других појмова и поступака, као и измјена легислативе ЕУ током 2013. и 2014. године из ове области.

„Разлози за измјене и допуне закона о здравственој заштити биља проистичу из потребе прецизирања појединих одредби, као и потребе стварања правног основа који је недостајао за преношење појединих дјелова легислативе ЕУ из области здравствене заштите биља. На оба приједлога добијено је позитивно мишљење Европске комисије, што је посебно важно, јер њихово доношење представља услов за испуњавање мјерила 1 за отварање преговора у Поглављу 12 – безбједност хране, ветеринарска и фитосанитарна политика“, саопштено је из Владе.

Одлуком Владе на данашњој сједници донијета је Државна студија локације „Вирпазар“ којом се стварају услови за планску изградњу и будући развој Вирпазара.

У Студији су интегрално сагледани и анализирани сви елементи намјене и организације коришћења простора, у циљу заштите и подстицања даљег укупног развоја ширег подручја. Јасно је указано на могућност отварања нових радних мјеста, подстицаја и активирања локалног становништва на развијању цијелог низа пратећих услужних дјелатности, што је један од основних мотива прихватања планираног пројекта.

Подсјећамо, у склопу подршке развоју предузетништва, као једног од приоритетних развојних циљева, Влада је дала сагласност на Уговор о финансирању између Инвестиционо развојног фонда и Европске инвестиционе банке, за финансирање малих и средњих предузећа и приоритетних пројеката ИИ у износу од 70 милиона еура.

„Одлучивање о Информацији за обезбјеђење средстава из текуће буџетске резерве за потребе реализације Уговора о извођењу радова на адаптацији Амбасаде Републике Србије у Црној Гори Влада је одгодила до наредне сједнице, како би се прецизније одредили извори финансирања“, закључено је у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here