Насловна Друштво Дедеић Ђукановићу опростио похару Црне Горе: Сваки предсједник узме по мало новца,...

Дедеић Ђукановићу опростио похару Црне Горе: Сваки предсједник узме по мало новца, то никоме не смета (ВИДЕО)

18
ПОДИЈЕЛИ

Сваки предсједник узме по мало новца, то никоме не смета, казао јe у интервјуу за „Face“ Мираш Дедеић, говорећи о сада већ бившем премијеру Милу Ђукановићу. Распоп, који себе представља као владику непостојеће Црногорске цркве, слично државном тужиоцу када је у питању фантазирање о „државном удару“ изнио је низ клевета против Српске православне цркве казавши да су митрополит Амфилохије и покојни патријарх Павле покрштавали Муслимане у Њемачкој, те да су сви Срби у Црној Гори у ствари плаћени Црногорци. 

Хрватски војници у Вуковару мученици – свештеници СПЦ злочинци

Дедеић је у свом интервјуу са поносом казао да је био у Вуковару, међутим није се поклонио жртвама, већ погинулим војницима који су бранили Хрватску државу, казавши да су то били мученици, хероји Хрватске. Што се тиче Сребренице било би добро да они који су „то чињели дођу познанију права“, казао је он, додавши:

„Ми имамо још тих људи у Црној Гори, који су обучени у мантијама и који се још покривају као злочинци“.

На питање водитеља зашто се знатан број Црногораца изјашњава као Срби, Дедеић је одговорио да се ради о плаћеним Црногорцима:

„Видите, то су плаћени Црногорци, јер Црногорци иду у Србију, добро их плате да разарају Црну Гору. И све опозиционе партије, говорим о српским партијама, сада су против Црне Горе.“

Према његовом мишљењу Српска академија наука, Удружење новинара Србије и СПЦ су одиграли битну улогу током рата у Босни, „не само у Сребреници, него и у Хрватској и свугдје гдје су се појављивала жаришта рата“.

miras dedeic

Комитет СПЦ крштавао муслиманске избјеглице из Босне

Како је интервју одмицао фантастика је све више нарастала, па Дедеић тако наводи да је у Њемачкој током деведесетих био оформљен комитет, који је основао партијарх Павле а којем је функција била покрштавање Муслимана који бјеже из БиХ. Он није чак ни примијетио да је помијешао термине и да је комитет везан за постојање Комунистичке партије:

„Када су Муслимани бјежали из Босне, онда су бјежали у Њемачку, у Њемачку је био формиран Комитет, један центар, који је формирао покојни Павле, и Амфилохије Радовић. То је био центар за све Муслимане, који бјеже у Њемачку, да се јаве у тај центар, да их преводе у православље и да улазе у Србију као Срби.“

Бошњаци га не воле јер су под утицајем Срба

Да су Дедеићу Срби главни кривци за све на свијету види се и из његовог следећег одговора. На питање новинара зашто га не воле Бошњаци иако је био у Сребреници, Дедеић је казао:

„То је зато што су они под утицајем Срба,“ не уочивши парадоксалност те изјаве. Он је такође навео да Бошњаци у Црној Гори имају већа права него Црногорска црква и Црногорци, али да Бошњаци не знају босански језик и да никад нису чули за босанчицу.

Владици Николају и патријарху Дожићу ништа није фалило у Дахауу

Коментаришући владику Николаја Велимировића и партијарха Гаврила Дожића који су били утамничени у концентрационом логору Дахау, Дедеић је казао да није тачно да су они тамо били мучени:

„Њима је боље било ништа мање него Хитлеру. Све су они имали, све!“, нагласио је он.

Он је затим садашњег патријарха Иринеја назвао „потанким“ те казао да је интелектуално неспособан, при чему је та његова изјава добила гротескне црте јер није умио да изговори „интелектуално“.

„Партијарх Иринеј је рекао да су Црна Гора и Србија као сијамски близанци, да имају језик, једну крв, једну историју, све исто – чуо сам неки дан да се и сијамци могу раздвојити операцијом, е па вјерујем да се то може и овдје догодити,“ казао је он.

miras-dedeic-1

ЛГБТ и СПЦ заједно служе литургију

Дедеић се затим дохватио теме хомосексуализма те потврдио да му ништа није свето. Он је рекао како су се „Радовић и његови устали против хомосексуализма и уништавали све улицама, ломили“ (вјероватно је мислио на Прајд?) „а у тајности са њима служе литургију.

Они које сте ви видјели – они су сви служили у Цетињском манастиру и Острогу“, казао је он те још и додао је хомосексуализам у СПЦ на завидној висини.

Његова се фантазија још није исцрпљивала: упоредивши Сребреницу са догађајима у Црној Гори из 1920. године он је казао да су Срби тада хтјели да спале „црногорске светиње“: и Св. Василија Острошког, Св. Петра Цетињског, али и Св. Јована Владимира – очигледно заборавивши да се његове мошти не налазе у Црној Гори.

Међутим, када је у питању бивши премијер Мило Ђукановић за њега је имао само ријечи хвале. Он је Ђукановића назвао способним политичарем, једнако као што је то био Азем Власи па пун разумијевања нагласио:

„Сваки предсједник узме по мало новаца, ником то не смета, али да није било њега не би имали државу Црну Гору , казао је Дедеић праштајући му похару државе какву ова овај народ не памти ни под Турцима.

 

18 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  SOTONA OSTAJE SOTONA,STA NESRETNJA CRNA GORA MOZE DA IZRODI NEMOZE. NIKO.TO STRASNO ZLO PRORADI SAMO IZ OSVETE,SUJETE,BOLESNOG UMA.STA JADNI DURMITOR RODI,PITAM SE DA LI NJEGOVI BRASTVENICI IMAJU TOLIKO CASTI DA SE KOLEKTIVNO ODREKNU OD OVE SOTONE I SA SVOG CASNOG BRASTVENICKOG IMENA SPERU STRASNU LJAGU I ZLO.ZLO KOJE PREVAZILAZI BRASTVO I PLEME,ZLO KOJE TRUJE DUSU CIJELA NARODA,JOS SE JEDNOM PITAM STA JE TO U NAMA DA SA TAKVOM STRASCU KIDISEMO NA SOPSTVENO BICE.DA PLJUNEMO NA SVE SVETO STO SU NAM NASI CASNI I PLEMENITI PRECI OSTAVILIU AMANET?I STALNO BAS STALNO TO SE PONAVLJA ,UVIJEK U KRIZNIM TRENUCIMA NARODA POJAVE SE OVAKVI LIKOVI KOJI OBILJEZE SVOJOM GROZNOM IZDAJOM SVOJE VRIJEME.KOJI UVIJEK IMAJU ZA CILJ PODJELE ,STRASNE PODJELE NARODA ,SAMO DA BI VLADALI I VLADALI ….

 2. 0
  0

  KOJI NIVO RASPRAVE,KOJA OLOS OD VODITELJA POTURICE KOJI NAVODI LUDOG DA IZGOVARA SRAMNE RIJECI PROTIV SOPSTVENOG NARODA I SA TIM MISLI DA PONIZAVA SRPSKI NAROD.DVA KONVERTITA NA ZADATKU SRAMOCENJA SOPSTVENOG BICA,MASALA!SVAKA OSUDA I SVAKA RIJEC IZGOVORENA ZA OVA DVA KONVERTITA ZA NJIH JE KOMPLIMENT.KAZE NESRETNJIK „Mi smo malI“TO JE JEDINA ISTINA KOJU JE OVAJ TUZNI I NEPISMENI LIK IZGOVORIJO.

 3. 0
  0

  Је ли Хришћанство и Православље то што излази из уста ове сотоне…јесу ли ово ријечи помирења и праштања и то у вријеме великог поста ?
  Јадо мој,ако ико изазове крвопролиће у ЦГ то ће бити овај несој.Нека хришћански и православни свијет добро виде каквом злу Црна Гора даје простор да глуми православног свештеника,па још и епископа.
  Ово није ништа ново,знамо ми њега добро,али је дошао час да се коначно реагује,јер се иза брда нешто дебело ваља.Нови „премијер“ је и наговијестио коначно рјешење „црквеног питања“ а то може бити само уз помоћ силе.
  Редакцијо,апелујем да хитно пренесете овај текст редакцији Russia Today или Спутнику.Нека јавност а и влада у Русији буде добро упозната шта је слика и прилика монтенегринске секте која би уз помоћ „државе“ да отме наше храмове.

 4. 0
  0

  Самаштеније, кукрага, анатемњак… Боже, шта је све Милова Црна Гора искотила!

 5. 0
  0

  Срећа у несрећи је што су изабрали ову неписмену, безличну сподобу за „митрополита“ аутофекалне цпц па није прелестио пуно „вјерника“.

 6. 0
  0

  A kako bi i nasli ikog drugog do avetnog Dedeica.
  Place za njim Dobrota!
  … Ludjak na slobodi – pametan u svezanu kosulju.
  To je danas njihova sotonska Montenegro!
  Odpadnuta od sebe, od svega ljudskog i cojskog.

 7. 0
  0

  Meni se cini, sto on vise otimlje, nama manje smeta!?
  Takvi smo mi.
  Kako koju milijardicu zakuci, nama je sve drazi.
  Kada nas nacisto dotuce, u zvijezde cemo ga kovati!
  Takvi smo mi … I jos gori!

 8. 0
  0

  Жвалављење сатанисте је сатанистичко жваљење, сатански слуга и не зна ништа друго..

 9. 0
  0

  SOTONJARA, NEpismena

  takvo je sve danas u MIloj- Gori, glavni kriterij je Srbo- mrznja!

  Dobro mu je ona baba u Kotoru rekla kad ga je pljunula u lice, to je standard za tu olosh olosku.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here