Насловна Друштво Даут Харадинај први оптужени Специјалног суда на КиМ, Рамуш само сведок?

Даут Харадинај први оптужени Специјалног суда на КиМ, Рамуш само сведок?

0
ПОДИЈЕЛИ

Специјални суд за ратне злочине такозване ОВК дефинитивно ће почети са радом крајем ове, или почетком наредне године. Први оптужени највјероватније ће бити Даут Харадинај. Његов брат Рамуш али и предсједник самопроглашеног Косова Хашим Тачи, биће само свједоци у суђењима.

Извор „Блица“, неименовани дипломата са Косова*, каже да је све спремно за подизање оптужница и прва хапшења. Страни дипломата, на кога се београдски дневник позива, каже да ће процесуирања за убиства, отмице, протјеривања српског и неалбанског становништва из Покрајине довести на клупу суда око стотину локалних Албанаца међу којима је и велики број команданата терористичке ОВК.

Даут Харадинај је, како се подсјећа, учествовао у тешким злочинима у импровизованом затвору у Глођанима, а како се наводи у списима српских истражитеља, непосредно је учествовао у убиствима српских цивила, полицајаца, али и свједока у суђењу против његовог брата Рамуша пред Хашким трибуналом.

За злочинца Хашима Тачија неименовани извор каже да ће он, као и Кадри Весељи, који је поново кандидат за предсједника Скупштине самопроглашеног Косова, највјероватније бити позвани само у својству свједока за ратне године на Косову*. Према сазнањима медија, хапшења локалних Албанаца изводиће специјализована јединица Еулекса из Пољске, уз подршку косовске полиције.

*Јужна српска покрајина привремено окупирана,примједба Портала ИН4С

Извор: Блиц, РТРС

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here