Насловна Политика Дармановић успаничен: Трамп је на све спреман, морамо бити приправни

Дармановић успаничен: Трамп је на све спреман, морамо бити приправни

3
ПОДИЈЕЛИ

Министар вањских послова Црне Горе Срђан Дармановић сматра да су  разни облици мијешања у унутрашње ствари земаља чланица НАТО –  реалност, укључујући чак и мијешање у изборни процес.

„Требамо бити спремни за такав развој догађаја и кад је у питању Црна Гора“, каже он, уз очекивање да ће се земља коју представља у иностранству наћи у Алијанси.

Дармановић је, упркос томе, ипак,  рекло би се, неупоредиво  оптимистичнији од свог колеге из црногорске владе, министра одбране Предрага Бошковића, који је прије неколико дана изразио очекивање да ће Сенат САД ратификовати Протокол о приступању Црне Горе  НАТО  у прва три мјесеца ове године.

Наиме, шеф црногорске дипломатије очекује такав епилог већ ових дана. Непосредно након новогодишњих празника. Жели да вјерује чак да је можда и лична жеља новоизабраног предсједника САД-а Доналда Трампа да управо он буде тај који ће потписати прво проширење НАТО-а након осам година.

„Датум ратификације би можда могао бити повезан и са тиме да ли Доналд Трамп преферира да се одлука о проширењу НАТО догоди на почетку његовог предсједништва, тј. да он буде тај који ће и формално потписати прво проширење НАТО-а након пуних осам година, или је спреман да препусти да се ова процедура заврши за вријеме Обамине администрације, која је Протокол и упутила на „мишљење и сагласност“ Сенату“, казао је  Дармановић у интервјуу за новогодишњи број „Побједе“.

3 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here