Насловна Друштво Дарко Рундек дијелио потписе ћирилицом и латиницом

Дарко Рундек дијелио потписе ћирилицом и латиницом

0
ПОДИЈЕЛИ

Darko Rundek

Јесењу турнеју по Србији Рундек Карго Трио започео је 14. новембра у Београду, промоцијом ,,Књиге о пјесмама – Рундек, између“. Аутор књиге Анте Перковић своје дјело карактерише као есеј о Рундеку са елементима пјевачеве биографије.

По жељи фанова, у књижари ,,Леила“, писац и славни музичар потписивали су ћирилицом и латиницом њихове књиге.

Рундек у почетку, како каже, није био привучен идејом свог менаџера да рад његовог бенда буде подржан и књигом, али ,,онда је Менарт, осим издаваштва ЦД-а, почео издавати и књиге, и ја сам им као извођач био погодан за такву врсту презентација, што ме такође није привлачило, али, ако њима треба тако нашто, а није на срамоту, зашто да не“, изјавио је Рундек.

Будући да се Рундеку допала Перковићева књига ,,Седма република“, коју је добио од њега на поклон, дошао је на идеју да би управо он могао писати и о њему. „Анте је дошао са идејом да се прије свега бави пјесмама, одјецима тога што сам писао до сада, а не мојим животом”, истакао је Дарко.

Перковић није писао класичну биографију, више је настојао да у књизи прикаже оно што је мање познато из пјевачевог живота, као и да пропрати његов рад из више углова укључујући и осврт на одјек који су пјесме Хаустора оставиле у будућности.
,,Нисам велики фан биографија, мислим да је непристојно писати биографију о живом човјеку, поготово ако тај човјек може сасвим сигурно то и сам направити, ако жели. Задатак сам схватио као изазов, Дарко ми је помогао сугестијама. Рундек има изузетан значај у нашој култури, он је мали тотем многих одрастања. Покушао сам да га не мистифицирам као особу, нити да га демистифицирам, што је такође облик мистификације. Трудио сам се да означим оно што је оставио у својим пјесмама. Мени се чини да његове обожаваоце не занима прави Дарко Рундек, већ лик из ,,Шејна“, ,,Шала од свиле“, она митска персона која пролази кроз ствари много лакше него ми, него Дарко. Занима их звијездана прашина, оно нешто што је неопипљиво. Чинило ми се да је једну тако богату каријеру која је ухватила и музику и позориште и филм и радиофонију, поезију, површно описивати правоцртно…ушао сам у експеримент, сам рад на књизи ми је драгоцијено искуство и истраживање”, истакао је Перковић.

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here