Насловна Мозаик Дарко Панчев: Западно-европски лоби ми је одузео Златну лопту!

Дарко Панчев: Западно-европски лоби ми је одузео Златну лопту!

0
ПОДИЈЕЛИ

У интервјуу за македонски Спорт Дарко Панчев је истакао да му је Златну лопту 1991. године „отео“ западно-европски лоби.Darko-pancev-i-deo-zlatne-generacije

Те године Црвена звезда је постала шампион Европе, а Дарко Панчев је са 34 гола у сезони био најбољи стрелац. Ипак, тада је за најбољег играча изабран Жан-Пјер Папен.

,,Те 1991. били смо прваци Европе и света, годину дана раније Југославија је била пета на Мундјалу у Италији, али нисмо могли против Папена. Није освојио ништа, али западно-европски лоби на челу са Француском и Франс фудбалом су направили скандалозан избор и лопта је отишла у његове руке“, почео је причу Панчев.

Фантастични нападач нема дилему коме је требало да припадне ласкаво признање.

,,Ако нисам већ ја био као најбољи стрелац Европе, онда је то морао да буде Дејан Савићевић. Ипак, Европа и медији не воле играче са истока и то је имало утицаја на крајњу одлуку. Такође, мислим да није нормално да само два играча из Источне Европе од 1991. године буду награђени Златном лотпом (Андреј Шевченко и Христо Стоичков, прим. аут)“, закључио је популарни Кобра.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here