Насловна Друштво ДАНУ тражи нове чланове

ДАНУ тражи нове чланове

1
ПОДИЈЕЛИ

Дукљанска академија наука и умјетности потребна је Црној Гори и зато је у овом тренутку нужно њено подмлађивање новим заслужним члановима, саопштено је из те установе поводом расписивања огласа за пријем нових чланова.

DANU logo

ДАНУ ће примити по три ванредна и два дописна  члана у одјељењима језика и књижевности, друштвених наука, умјетности, те природно-математичких и техничких наука.

За редовног члана ДАНУ одјељења додатно се могу предложити научници или умјетници који су црногорски држављани, са пребивалиштем у Црној Гори, а чији резултати у научном или умјетничком стваралаштву имају изузетан значај за црногорску науку и умјетност„, прецизира се у саопштењу.

Кандидате могу предлагати институције и друштва науке и умјетности, високе просвјетне установе и сродне организације, као и редовни чланови  ДАНУ.

Предлагачи кандидата су дужни да уз рецензију доставе сагласност кандидата, био-библиографију, списак важнијих публикованих радова из области науке и умјетности, односно попис самосталних изложби, музичких и позоришних изведби.

ДАНУ ће изабрати почасне и иностране чланове, истакнуте ствараоце из Европе и свијета, који доприносе угледу Црне Горе и њене мултикултуре„, додаје се у саопштењу.

Оглас је отворен 45 дана од његове најаве у медијима. Коначну одлуку о избору кандидата доноси Изборна Скупштина ДАНУ, а резултати ће бити објављени у року од два мјесеца од дана закључења огласа.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here