Насловна Друштво Даниловић: Знам ко је осумњичени полицајац

Даниловић: Знам ко је осумњичени полицајац

2
ПОДИЈЕЛИ

Министар унутрашњих послова Горан Даниловић зна ко је полицајац за ког се сумња да сарађује са которским криминалцима.

Он није могао да каже његово име и презиме али је нагласио да је најобичнија шпекулација да је то његов савјетник и један од угледнијих полицијских функционера Зоран Брђанин.

„Знам да се не ради о Брђанину, али знам о коме се ради, као што то зна и тужилаштво“, рекао је Даниловић новинарима у Скупштини.

Он се осврнуо и на одређене медије које су пласирале причу да Брђанин има везе с которским криминалцима.

„То је покушај да се помогне организована криминална група“, нагласио је Даниловић.

Он је казао да се безбједносна ситуација у Котору поправила, да грађани више нијесу угрожени, али да је потребно да полиција и тужилаштво наставе да раде свој посао,.

Он је рекао да су обрачуни у тој општини престали.

„Стање у Котору мало је више подношљиво него што је било, управо из разлога што више нијесу угрожени обични грађани и што смо имали реакцију поступајућег тужиоца, потом преношење предмета у надлежност специјалног тужилаштва“, казао је Даниловић новинарима у парламенту.

Он је оцијенио да је ситуација у Котору данас боља и навео да се нада да ће тако остати.

„Вјерујем да нас то неће обесхрабрити да хитно, брзо и најбрже и тужилаштво и ми у полицији наставимо да радимо свој посао“, поручио је Даниловић.

Како је појаснио, у предметима који су предати специјалном државном тужиоцу очигледно има и појединаца који, можда за сада једне особе, која морају биту предмет њихове пажње.

„Данас је Котор мало другачији у односу на прије седам дана и вјерујем да су то примијетили и Которани и грађани Црне Горе. Што не значи да је овај помак довољан да изразимо опште задовољство“, казао је Даниловић

Он сматра да Министарству унутрашњих послова и Управи полицији предстоји јасан посао да утврде шта су све пропустили, зашто се каснило, зашто је ескалирала ситуација у Котору и гдје је њихова одговорност.

Како је додао о томе ће се данас разговарати на Влади, а ако буде потребно и на неком другом тијелу.

Даниловић је рекао да ће на одговорност позвати надлежне оног тренутка када званично добије „конкретну ствар“.

„Тицало се једног ли више имена будите сигурни да ћемо реаговати хитно“, поручио је Даниловић.

На питање до када ће припадници Специјалне антитерористичке јединице бити у Котору, Даниловић је појаснио да је то у надлежности директора Управе полиције.

„Надам се да Которани то разумију. Директор полиције ће, надам се врло брзо дати извјештај због чега је то било неопходно“, навео је Даниловић.

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Erke provjereno, cist si kao suza, vec godinama se vodis u ANB/u pod sifrom ,, Bivo,,! Mnogo smo saznali. Posebno smo zapanjeni sa poslovnim poduhvatima Radunovica sa ANB/om i MUP-om! Slutili smo ali nismo ni znali koliko vas je na platnom spisku! Uskoro nova otkrica!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here