Насловна Политика Даниловић најавио формирање радног тијела које ће се бавити бирачким списковима

Даниловић најавио формирање радног тијела које ће се бавити бирачким списковима

2
ПОДИЈЕЛИ

Министар унутрашњих послова Горан Даниловић и предсједник општине Беране Драгослав Шћекић оцијенили су да државни органи на свим нивоима морају да сарађују за бољитак заједнице и да у сваком тренутку поступају као прави сервис грађана.

Министар Даниловић је данас боравио у посјети овој општини и на састанку са представницима локалне управе разговарао о разграничењу општина Беране и Петњица, сарадњи управе полиције и локалне управе, проблему концесионара, бирачким списковма и кривичним пријавама које је поднијела Општина Беране у вези са злоупотрема општинске имовине.

Градоначелник Берана је навео да је завршено питање територијалног разграничења између Берана и Петњице, али да су остала отворена питања преузимања радника из Петњице, за које Беране и даље годишње издваја око 144.000 еура, као и питање подјеле дуга који сада сервисира само Општина Беране.

„Подјела на двије општине је Беранама донијела и 20 одсто мање средстава из егализационог фонда, док су дуговања остала на истом високом нивоу. Општина Беране инсистира да се преговори у троуглу општина и МУП наставе, како би се дошло до рјешења повољног за обје општине. Министар је изразио спремност да помогне у интензивирању процеса разграничења и навео да очекује и састанак са предсједником општине Петњица“ – саопштено је из службе предсједника општине.

У разговорима је, како је речено, истакнута добра комуникација са Центром безбједности Беране, и разумијевање за кадровске проблеме са којима се управа полиције суочава, али и да је неопходна већа теренска активност у спрјечавању и процесуирању почилаца кривичних дјела, посебно у дијелу заштите државне имовине.

„Предсједник општине је поменуо и неефикасност тужилаштва које недовољно процесуира случајеве по пријавама Општине, док је далеко ефикасније у случајевима који се воде против локалне управе“– наводено је у саопштењу.

Указано је неопходност веће агилности полиције у заштити јавних простора, посебно паркова и мобилијара који су често на мети вандала, јер процедуре и високи трошкови спрјечавају општину да их уредно одржава.

Током сусрета министра полиције и представника локалне урпаве у Беранама указано је и на проблем концесионара који неплански, а често и без дозволе експлоатишу шљунак из Лима, или користе тешку механизацију која оштећује локалне путеве и мостове.

Наведен је и примјер МЗ Шекулар у којој концесионари осим оштећења инфраструктуре улазе у физички сукоб са становницима ове мјесне заједнице, што је изазвало протесте грађана, и указано на потребу да се управа полиције активније укључи у заштиту грађана, очување имовине и животне средине и процесуира починиоце кривичних дјела.

Министар Даниловић је казао да ће инсистирати да се отклоне сви застоји који настају у домену надлежности МУП, како више не би долазило до одлагања процесуирања случајева.

Он је најавио и формирање радног тијела које ће се бавити бирачким списковима, с обзиром на велики број примједби које постоје.

„Као једну од првих мјера Даниловић је навео заустављање мобилне биометрије“ – закључује се у саопштењу из службе предсједника општине Беране.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    kako da znamo da nas koji nikad ne glasamo DPS , ne izbrišu. izbace iz biračkog spiska. idi tamo- ovamo ili čekaj dan izbora pa ćeš znat kad pođeš da glasaš i NEMA TE

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here