Насловна Насловна Даниловић: Тијесна већина ДПС-а се мора стражарити

Даниловић: Тијесна већина ДПС-а се мора стражарити

2
ПОДИЈЕЛИ

Позив премијера Душка Марковића дијелу опозиције да уђе у Владу за Демос је апсолутно неприхватљив, казао је функционер те партије Горан Даниловић.

Он сматра да је понављање избора и увођење у редовне политичке прилике једина шанса за будућност Црне Горе и да опозиција владајућим партијама треба да испостави заједнички захтјев за понављање избора.

Наравно да позив Душка Марковић није прихватљив. Влада Душка Марковића мора знати да изборни дан на основу којег је формирана није био ни најмање регуларан. И да јесте, они нијесу наш политички партнер. Ми нијесмо ушли у владу изборног повјерења да бисмо коалирали са ДПС-ом, него да бисмо спријечили злоупотребе и омогућили да дође до мирне транзиције власти. Дакле, ни у ком случају нећемо у владу Душка Марковића. Црној Гори треба промјена и мирна транзиција власти и другачији систем вриједности. Што прије ДПС то схвати, то ће за Црну Гору бити боље. Тијесна већина коју су добили на изборни дан, за који још не знамо шта је био у својој суштини, не охрабрује“, казао је Даниловић за „Дан“.

Додаје да је то већина која се у политичком смислу мора стражарити.

Таква већина не даје шансу за корјените промјене. Договарање ће бити на корист политичких субјеката који чине ту већину, а на штету укупних државних интереса Црне Горе“, рекао је он.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here