Насловна Политика Даниловић: Тачија доживљавам као дрона

Даниловић: Тачија доживљавам као дрона

0
ПОДИЈЕЛИ

Функционери албанских странака оптужили су опозицију да не жели сарадњу са мањинским странкама, наводећи као примјер негодовање функционера Демократског фронта и Социјалистичке народне партије због посјете Хашима Тачија Црној Гори.

Hasim-Taci-Milo-Djukanovic

Тачи ће у петак разговарати са премијером, предсједником државе и парламента. Посланик Албанске алтернативе Ник Ђељошај подсјећа да је Тачи представник владе у којој су и Срби са Косова.

“Док се опозиција у оваквим ситуацијама буде понашала некоректно са моралног и политичког аспекта, мањине тјера ка другој страни јер не оставља ни најмањи простор за сарадњу”, тврди Ђељошај, док је Васељ Сиништај из Грађанске иницијативе подсјетио да су Срби на челу два министарства у Влади Косова, док Албанаца нема у црногорској влади.

Подсјећајући да се ради о посјети званичника државе коју је Црна Гора признала, Рифат Растодер (СДП) сматра да се политичка јавност мора навићи на комуникацију са Косовом. Он је казао да је на међународним институцијама да процијене да ли је Тачи злочинац или није.

“Постоје институције које ће утврдити и процијенити све релевантне чињенице које се тичу сумњи да је неко злочинац. Докле год се не утврди непримјерено је тврдити и судити на основу непотпуних чињеница”, рекао је он, док је Обрад Мишо Станишић из ДПС-а за Слободну Европу казао да Црна Гора поштује све званичнике и институције Косова, и да опозиција нарушава односе двију држава.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије најавио је да ће на дан посјете Тачија одржати молебан за косметске жртве, наводећи да су “Тачијеве руке крваве до рамена”, док су представници удружења расељених са Косова и Метохије најавили протесте испред виле “Горица”.

Функционер ДФ Горан Даниловић сматра да је Тачијева посјета провокација.

“Њега доживљавам као још једног дрона, овога пута не над стадионом, него над цијелом Црном Гором. Па ко се упеца, упеца“, казао је Даниловић Радију Слободна Европа.

МВПЕИ: Свако може да се буни

Из МВПЕИ казали су да Црна Гора његује добросусједске односе и континуирано заговара унапређење сарадње у региону. „У том правцу, посјета Тачија наставак је редовног билатералног дијалога који имамо са свим државама региона у контексту унапређења регионалне сарадње, као кључа за успостављање трајне стабилности и изградњу боље будућности за све грађане. У сваком демократском друштву право је свих да јавно искажу своје ставове на начин који сматрају примјереним“, навели су из МВПЕИ.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here