Насловна Насловна Даниловић: Смањење плата и накнада резултат „побједе“ ДПС-а

Даниловић: Смањење плата и накнада резултат „побједе“ ДПС-а

0
ПОДИЈЕЛИ

Функционер Демоса и бивши министар у Влади изборног повјерења Горан Даниловић изјавио је да су током кампање упозоравали да ће ДПС, уколико побиједи на изборима, увести нове намете грађанима.

Влада Црне Горе је донијела одлуку о смањењу зараде јавним функционерима за осам одсто, а биће смањене и накнаде за мајке са троје дјеце. Што се тиче зарада осталих запослених у државној управи нема промјена, док ће накнаде за мајке са 336 евра бити смањене на 264, а оне са 192 евра на 144. Резултати побједе ДПС-а тако се већ од 1. јануара могу осјетити у свакој кући. Треба ваљда да будемо срећни, јер је било и предлога да се накнаде укину? Да се замрзну пензије? Праведна влада је то одбацила. Представа за наивне, наравно!“, написао је Даниловић на Фејсбуку.

Он тврди да је бивши премијер Мило Ђукановић у предизборно вријеме изричито био против смањења плата у јавној управи.

Предизборно – против је прелетјело у постизборно – мора! Фасцинантно је да најболније резове нова влада повлачи одмах не стрепећи од јавног мњења? И зашто би? Ноћас и сваку ноћ до Нове године причаће се о сасвим другим стварима. Ово није коначно „стезање каиша“ и посљедње скраћење примања. Још макар један захват овога типа предстоји. Влада која нема снаге да наплати порезе, да побиједи сиву економију, да отвори радна мјеста, једино може оваквим мјерама стабилизовати прилике„, оцијенио је Даниловић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here